Tort cu ciocolata si fructe

Postat de CameliaComan in Dulciuri
30 Oct 2016 | 10613 vizualizari
Tort cu ciocolata si fructe

Acest tort cu ciocolata alba, ciocolata neagra si fructe l-am facut de ziua iubitului meu. Am pus multa dragoste si mi-a iesit un tort gustos, minunat si foarte frumos. Este cel mai frumos tort pe care l-am facut pana acum. 

Ingrediente

  • Blat cacao:
  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 70 g faina
  • 50 g cacao
  • Blat vanilie:
  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 120 g faina
  • 1 jumatate de lingurita cu esenta de vanilie
  • Crema ciocolata neagra:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida
  • 150-200 g mascarpone
  • Crema ciocolata alba:
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 150-200 g mascarpone
  • Crema de fructe:
  • 400 g fructe congelate mix (eu am folosit mix de zmeura, capsuni si visine)
  • 4 linguri de zahar
  • 3 linguri de amidon
  • 4 linguri de apa

Mod de preparare

Blat cacao:

Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaoa si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si mixam la viteza medie. Procedam astfel pana terminam de incorporat tot amestecul solid. Turnam compozitia intr-o tava de 19 cm tapetata cu hartie de copt si o lasam la 170 grade C timp de 20-30 de minute. Verificam blatul cu o scobitoare.

Blat vanilie: 

Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare, iar apoi adaugam esenta de vanilie. Cernem faina o singura data. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si mixam la viteza medie. Procedam astfel pana terminam de incorporat tot amestecul solid. Turnam compozitia intr-o tava de 19 cm tapetata cu hartie de copt si o lasam la 170 grade C timp de 20-30 de minute. Verificam blatul cu o scobitoare.

Crema neagra:

Incalzim frisca lichida (fara sa o aducem in punctul de fierbere). Luam de pe foc si adaugam ciocolata neagra rupta in bucatele. Amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa ajunga la temperatura camerei, iar apoi o lasam in frigider timp de 15-20 de minute.Dupa ce au trecut cele 15-20 de minute, scoatem crema din frigider si o mixam pana devine cremoasa. Adaugam cate 1 lingura de mascarpone si mixam. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata crema de mascarpone.

Crema alba:

Incalzim frisca lichida ( fara sa o aducem in punctul de fierbere). Luam de pe foc si adaugam ciocolata alba rupta in bucatele. Amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa ajunga la temperatura camerei, iar apoi o lasam in frigider timp de 15-20 de minute.Dupa ce au trecut cele 15-20 de minute, scoatem crema si o mixam pana devine cremoasa. Adaugam cate o lingura de mascarpone si mixam. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata crema de mascarpone. Daca crema nu este suficient de cremoasa, atunci mai adaugam crema de mascarpone.

Crema de fructe:

Punem fructele impreuna cu zaharul in blender. Le mixam pana se transforma intr-o pasta.Le punem intr-o craticioara mica. Le lasam 5 minute la foc mic. Desfacem amidonul cu cele 4 linguri de apa si il adaugam peste pasta de visine. Amestecam de cateva ori si luam craticioara de pe foc.

Asamblare:

Taiem blatul de cacao in 2 sectiuni. Asa procedam si cu cel de vanilie. Obtinem in total 4 sectiuni. 

Prima sectiune a blatului de cacao o decupam in 3 cercuri de marimi diferite. Asa procedam si cu blatul de vanilie. Schimbam fasiile. Punem o fasie neagra in locul celei cu vanilie si invers. Asa procedam si cu celalalte 2 sectiuni. Daca nu v-ati prins cum trebuie executat acest blat Intrati pe youtube si uitati-va la clipuri in care va explica pas cu pas cum se face acest blat sah.

Punem prima sectiune de blat in inelul tavii de 19 cm in care am copt blatul. Insiropam prima sectiune cu marginea blatului de vanilie cu apa+zahar. Pastram 3-4 linguri de crema neagra si apoi punem toata crema ramasa. Nivelam bine. Adaugam a doua sectiunea cu marginea blatului de cacao. Insiropam. Pastram 4 linguri de crema alba iar apoi punem toata crema ramasa. Nivelam bine. Pastram 4 linguri de crema de zmeura.Peste crema alba pe care am nivelat-o adaugam crema de zmeura. Adaugam sectiunea a treia cu marginea blatului de vanilie. Adaugam cele 3 linguri de crema de ciocolata neagra. Nivelam. Amestecam cele 4 linguri de crema de ciocolata alba cu cele 4 linguri de crema de fructe. Adaugam amestecul obtinut peste crema de ciocolata neagra. Insiropam ultima sectiune si o punem deasupra amestecului de ciocolata alba+crema de zmeura. Am acoperit tortul cu folie de prospetime si l-am lasat peste noapte in frigider. L-am imbracat in crema de unt (300 g unt+120 g zahar pudra). L-am decorat cu inimioare de zahar, perle si deasupra am ras ciocolata alba si macarons.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Iata cum se prepara Reteta de tort cu coacaze rosii si albe Pentru ca mi-am pregatit blaturile cu o zi inainte, m-am apucat sa fac cremele si sa montez tortul in etape, aici e treaba cu rabdare...

Citeste continuarea

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024

Iata cum se prepara Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024 Am pus fructele intr-o craticioara, am adaugat o lingura de zahar si am pus pe foc, am amestecat usor, sa nu sfaram fructele si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2016, 12:09
Tort făcut cu dragoste!
la 30.10.2016, 12:11
frumos
la 30.10.2016, 13:26
o nebunie!
la 30.10.2016, 14:41
Minunat!
la 30.10.2016, 14:50
Multumesc frumos!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking