Tort de clatite cu ciocolata si fructe

Postat de Bucataras in Dulciuri
22 Iul 2016 | 5407 vizualizari

Daca va plac clatitele trebuie sa treceti la nivelul urmator … TORTUL DE CLATITE! 
Alex Cirtu va arata pas cu pas cum sa se face -  Nu aluneca clatitele, nu se rup… e reteta testata! 

Ingrediente

  • 150 g de unt
  • 1050 ml de lapte
  • 9 oua
  • 280 g de faina
  • 10 lingurite de zahar
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 lingura de esenta de vanilie
  • extra unt pentru prajit

Pentru crema de zmeura:

  • Zahar – 60 g
  • Zmeura proaspata – 250 g
  • Smantana frisca – 470 ml
  • Zahar pudra – 125 g
  • Mascarpone – 250 g (la temperatura camerei)

Pentru ganaj:

  • 300 g de ciocolata alba
  • 100 ml de smantana de gatit
  • Pentru decor va sugerez sa cumparati fructe proaspete

Mod de preparare

Topiti untul pe foc si lasati-l deoparte. Incalziti putin laptele, iar faina amestecati-o cu sarea. Intr-un castron incapator bateti ouale cu zaharul si esenta de vanilie si incorporati treptat faina si sarea. Adaugati treptat laptele cald si untul topit. Lasati-l cateva ore la frigider pentru a se omogeniza mai bine.

Eu va propun sa folositi 2 tigai - clar va veti usura munca. Daca nu, atunci va dura putin mai mult. Puneti-le pe foc, ungeti-le cu putin unt si adaugati compozitie in functie de cat de groase le preferati. Ar trebui sa va iasa cca 25-30 de bucati.

Conteaza foarte mult si diametrul tigaii pe care-l aveti.

Dupa ce s-au rumenit pe o parte, intoarceti-le folosind o spatula de silicon sau pur si simplu invartiti-le in aer. Mai lasati-le cca 5-10 secunde si pe partea cealalta si scoateti-le pe o farfurie. Repetati procesul cu fiecare clatita in parte. Este foarte important sa le lasati sa se raceasca complet inainte de a pune crema deasupra. Pana se racesc noi ne putem apuca de crema.

Zdrobiti zmeura proaspata cu cele 60 de g de zahar. Motivul pentru care nu le blendez este ca-mi doresc bucati putin mai mari. Cu ajutorul unui mixer, bateti smantana pentru frisca. Cand e aproape inchegata adaugati zaharul pudra si crema mascarpone. Puneti si zmeura peste. Lasati crema la frigider cca o ora inainte de a o intinde.

Acum a venit momentul sa asamblam tortul de clatite. Puneti crema pe fiecare clatita in parte pana le epuizati. Lasati-o la frigider peste noapte pentru a se inchega mai bine. Puneti smantana de gatit la incins pe foc si turnati-o peste ciocolata alba, tocata la cutit in prealabil. Amestecati bine pana ce se omogenizeaza totul. Turnati ganajul deasupra si nivelati bine cu o spatula. 

Decorati cu fructe proaspete si lasati cca 2 ore la frigider inainte de a-l taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu ciocolata si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Retete similare

Tort de clatite cu ciocolata si fructe

Postat de mirela0911

Tort de clatite cu ciocolata si fructe

Umplutura: Se prepara mai intai crema. Intr-o craticioara se pune frisca lichida si ciocolata rupta bucatele la foc mic si se lasa pana se incalzeste bine si se topeste ciocolata. Se...

Citeste continuarea

Tort cu clatite

Postat de sufletista

Tort cu clatite

Clatite -intr-un bol adaugam ouale intregi si le batem impreuna cu un praf de sare,adaugam zaharul,faina,coaja de portocala,praful de copt,amestecam cu telul adaugand treptat apa si laptele....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 22.07.2016, 13:43
la 22.07.2016, 14:02
la 22.07.2016, 14:11
woooow, ce bine arata!
la 22.07.2016, 14:27
la 22.07.2016, 14:31
bun bun

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking