Tort de clatite cu ciocolata si fructe

Postat de mirela0911 in Torturi
18 Feb 2016 | 3977 vizualizari
Tort de clatite cu ciocolata si fructe

Astea sunt clatite cu dragoste pregatite! Si se cer repetate! ;) Simplu de facut, de efect si delicios! 

Ingrediente

Pt. aluat:

  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 2 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 200 g faina
  • coaja rasa de portocala
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu

Pt.umplutura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 300 ml frisca lichida
  • esenta de rom
  • bucati de fructe din gem
  • sirop pentru ornat

Mod de preparare

Umplutura: Se prepara mai intai crema. Intr-o craticioara se pune frisca lichida si ciocolata rupta bucatele la foc mic si se lasa pana se incalzeste bine si se topeste ciocolata. Se omogenizeaza compozitita si se lasa la racit cel putin o ora. Se adauga esenta de rom in compozitie si se mixeaza pana se obtine o crema densa si pufoasa.

Aluatul: Intr-un bol se mixeaza bine ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se toarna laptele si uleiul alternativ, apoi coaja de portocala si faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu. Se omogenizeaza compozitia, trebuie sa obtinem o compozitie putin mai groasa decat cea de clatite. Se coc clatitele cu ajutorul aparatului Panini Maker Breville (este minunat aparatul, cu siguranta va veti indragosti de el). Am obtinut 5 clatite.

Pe o tava se aseaza o clatita, se unge cu crema de ciocolata si se aseaza din loc in loc bucati de fructe din gem (eu am pus zmeura si cirese amare din gemul facut de Cleme ;;) - sunt minunate gemurile). Se aseaza cea de-a doua foaie si se procedeaza la fel pana la ultima clatita. Deasupra se intinde crema de ciocolata pe care cu ajutorul unei linguri formam niste tepi. Se stropeste cu putin sirop de pe gem apoi se serveste cu mare pofta.

Pofta buna sa aveti!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu ciocolata si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort de clatite cu ciocolata si fructe

Postat de Bucataras

Tort de clatite cu ciocolata si fructe

Topiti untul pe foc si lasati-l deoparte.  Incalziti putin laptele, iar faina amestecati-o cu sarea. Intr-un castron incapator bateti ouale cu zaharul si esenta de vanilie si incorporati...

Citeste continuarea

Tort cu clatite

Postat de sufletista

Tort cu clatite

Clatite -intr-un bol adaugam ouale intregi si le batem impreuna cu un praf de sare,adaugam zaharul,faina,coaja de portocala,praful de copt,amestecam cu telul adaugand treptat apa si laptele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.02.2016, 20:24
Prima portie e a mea!
la 18.02.2016, 20:26
Yamiii, ce bunatate de tortulet!
la 18.02.2016, 20:28
Ce bunatate ai facut tu aici, Mirela!
la 18.02.2016, 20:29
Super
la 18.02.2016, 20:29
Mai e mult pana departe cand se termina cu clatiniada asta?0

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking