Traditii de An Nou , pe la noi

Postat de Sidy in Bucataras hai hui
31 Dec 2012
Traditii de An Nou , pe la noi

La miezul noptii ,se deschide  usa pentru ca anul vechi sa iasa si sa intre cel nou. Totodata, se spune ca este bine ca la trecere spre noul an sa stai sub vasc, planta considerate sacra in antichitate. Odata atarnat deasupra usilor, se crede ca vascul protejeaza oamenii impotriva tuturor relelor.

De pe masa festiva de Revelion nu trebuie sa lipseasca pestele, deoarece se spune ca trebuie sa-l consumi in noaptea dintre ani, ca sa te poti strecura printre probleme si obstacole cu agilitatea unui peste in apa.

Un articol de lenjerie intimă roşu, un sutien, o pereche de chiloţi sau un portjartier aduc noroc în anul care vine şi sunt un semn de prosperitate. Dacă nu, este suficient să te îmbraci cu haine noi ori nepurtate.

Banii pe care să îi ţii în buzunar deschid calea către o situaţie financiară bună şi aduc oportunităţi de a-ţi creşte veniturile.

Dacă în secundele de trecere din vechiul în noul an îţi săruţi partenerul, relaţia dintre voi va fi una plină de dragoste şi pasiune, de aceea e bine ca dacă ai planuri serioase legate de cuplul vostru, să nu ratezi momentul şi să-l transformi într-unul romantic.

Pe 1 ianuarie, potrivit traditiei, prima persoana care iti intra in casa trebuie sa fie un barbat, ca sa te bucuri de protectie si noroc in anul care tocmai a inceput.

Pe la voi ce traditii se mai respecta ?

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking