Zahar cu aroma de portocala

Postat de cocuta2607 in Cu de toate
10 Sep 2014

 

Magazinele cu produse gourmet ne ofera o gama foarte variata de produse necesare obtinerii unor arome speciale ale preparatelor noastre. Dezavantajul este ca au preturi destul de mari. Dar, anumite produse se pot prepara foarte simplu si acasa, cum ar fi zaharul cu aroma de portocala.

 

Cum procedam?

 

 

 

 Decojim portocala, avand grija sa nu ajungem la partea alba. Cojile obtinute se usuca in cuptor la temperatura mica (sub 100 ºC ) pana cand sunt foarte bine uscate (se sfarama in mana). Se pot usca si in mod traditional, la soare, dar procedeul va dura cateva zile.

 

Amestecam 5 grame de coaja de portocala cu 70 de grame de zahar, dupa care macinam amestecul cu o rasnita (manuala sau nu). Aromele se vor amestaca in timpul macinarii, iar zaharul va capata o culoare usor portocalie. In functie de cum reglam rasnita, obtinem un zahar foarte fin sau un zahar cu granule mai mari.

 

La fel se poate proceda si cu lamaile, boabele de rodie sau, de ce nu, cu petelele de flori (trandafiri, violete, lavanda).

 

Pe langa portocala, eu am incercat cu ananas (natural, taiat cuburi si uscat la microunde) si este inimaginabil de bun.

 

Pe langa deserturi, eu folosesc zaharul cu aroma de portocala in cafea.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking