Se pune intr-o cratita mica de ciocolata taiata taiata marunt, cu o lingura de apa; se tine la cald in alt vas cu apa clocotita, pana se topeste. Se amesteca cu lingura, pana ce devine ca o crema. Separat se freaca intr-un castron zahar pudra cu doua lingri de apa rece. Se fraca mult si viguros,...
Se alege o cesca de orez, se spala si se pune la fiert intr-o cratita cu 4 cesti e lapte rece si o bucatica de vanilie (de preferinta lapte proaspat nefiert).
Se fierbe incet pe foc mic, amestecand din cand in cand, ca sa nu se prinda de fud. Cand este aproape fiert se adauga zaharul si...
Se folosesc nuci verzi in perioada in care interiorul este inca gelatinos. Este recomandabil sa folositi manusi (chirurgicale) atunci cand indepartati coaja verde a nucilor. Nucile se vor curata de coaja verde (pana la interiorul alb) si se lasa in apa rece vreme de cateva ore, schimband...
Calesc ceapa tocata marunt in ulei (nu foarte mult pentru ca mai lasa si afumatura grasime) apoi adaug bacon-ul afumat. Cand se rumenesc frumos adaug cartofii si acopar cu apa. Cand apa a scazut bine si cartofii au fiert adaug amestecul de smantana si usturoi pisat, potrivesc de sare si mai las...