Se spala gutuile si se indeparteaza cu un prosop uscat puful. Se taie in felii mai groase si se indeparteaza semintele, apoi se dau prin faina; se calesc . pe rand , pe ambel;e parti si apoi se scot pe o hartie absorbanta.
Se caramelizeaza zaharul si apoi se stinge cu apa. In siropul rezultat...
Se amesteca ingredientele pentru aluat si se obtine un unul de consistenta smantanii. Se lasa sa se odihneasca 30 minute.
Intretimp facem umplutura. Ceapa tocata se pune pe foc impreuna cu sunculita. Se adauga pe rand ciupercile, usturoiul si condimentele la sfarsit. Cand a scazut tot lichidul...
Amestecam drojdia cu 1 lingura de zahar si putin lapte caldut. Se lasa sa creasca.
Se cerne faina, dupa care se pune drojdia. Se adauga restul de zahar, vanilia si coaja de lamaie. Se adauga si ouale si se framanta. Se pun iaurtul, esenta de rom si sarea, laptele caldut si untul topit. Se...
La 1 kg de mere razuite pe razatoarea mare se toarna 1 si 1/4 l apa incalzita si 100 gr. zahar. Daca merele sunt mai dulci se pun decat 70 gr. zahar.
La fiecare litru de apa se pun 10 gr. drojdie.
Se pune la loc racorios, intr-un borcan, timp de 10-14 zile si se amesteca de 2-3 ori pe zi....
Se spala prunele, se scot samburii fara sa se despice complet, apoi se lasa la scurs.
Se pune untul intr-o tigaie, apoi se adauga pesmetul pe care il rumenim foarte bine.
Se face un aluat din cartofii fierti si pasati foarte bine, pe care ii amestecam cu faina, zaharul, sarea si uleiul. Se...
Se amesteca intr-un bol toate ingredientele uscate.
Ceapa se taie rondele, cascavalul se taie cubulete, sunculita bucatele mici.
Se adauga laptele caldut, untul topit si se amesteca bine pana se obtine o compozitie legata.
Se pun in forma de copt si se lasa la cuptor cca 20 minute.
Se face aluatul fraged si se lasa la frigider cca 30 minute. Dovleceii se taie rondele, se pun pe foc si apoi se adauga ardeiul tocat marunt si sunculita. Se lasa sa scada tot lichidul, apoi se iau de pe foc si se lasa la racit.
Se bat ouale impreuna cu cascavalul ras, se adauga si sana, apoi...