Incalziti cuptorul la 180 de grade si puneti perele taiate bucati intr-o cratita. Turnati miere si unt deasupra lor. Lasati la cuptor, intorcandu-le ocazional, timp de 20 de minute, pana cand acestea devin moi si incep sa se caramelizeze. Scoateti din cuptor si lasati 15 minute deoparte,...
Incalziti cuptorul la 180 de grade. Ungeti o tava cu unt, apoi puneti hartie de copt lasand sa iasa peste margini. Amestecati intr-un bol, faina, nuca de cocos si zaharul brun. Adaugati untul topit si amestecati din nou. Cu lingura turnati compozitia in tava si apasati usor sa o presati....
Amestecati intr-o cratita, pe foc mic, laptele impreuna cu zaharul, pana cand acesta se dizolva. Aduceti la fierbere, apoi adaugati orezul si aduceti din nou la fierbere pe foc mic. Adaugati betisorul de scortisoara si coaja rasa de portocala. Lasati pe foc, amestecand din cand in cand timp...
Incalziti cuptorul la 160 de grade. Ungeti cu unt o tava, apoi puneti hartie de copt, lasand sa iasa peste margini. Topiti ciocolata impreuna cu untul la microunde, apoi amestecati cu o lingura de metal. Amestecati intr-un bol separat , zaharul, faina si pudra de cacao. Adaugati mixtura de...
Galuste insiropate
In Dulciuri la 13 Noi 2011
Galuste insiropate
Puneti faina intr-un bol si olositi degetele pentru a amesteca untul cu faina pana se formeaza ca si miezul de paine. Faceti o gaura in mijloc si turnati acolo laptele impreuna cu mierea, apoi cu ajutorul unei linguri de lemn amestecati usor. Din mixtura, faceti 18 bilute. Pentru a face sosul,...
Amestecati intr-o cratita zaharul, untul, mierea si praful de cacao, apoi adaugati biscuiti si stafidele cand untul s-a topit. Amestecati. Turnati compozitia intr-o tava si apasati pe ea cu hartie de copt cat sa nivelati suprafata. Topiti cele ciocolata si turnati peste mixtura din tava....
Mingi de popcorn
In Dulciuri la 13 Noi 2011
Mingi de popcorn
Ungeti cu unt marginile unei cratite, apoi adaugati zaharul, apa, sarea, mierea si otetul. Lasati la foc mediu. Adaugati esenta de vanilie si incet turnati mixtura calda peste popcornul facut, amestecand usor sa se incorporeze. Dati-va pe maini cu unt si formati bilute de popcorn. Aveti grija...
Puneti bucatile de avocado si untul intr-un blender si maruntiti. Turnati apoi crema intr-o cratita pe foc mic. Turnati inauntru lichiorul aromat, apoi adaugati pudra de cacao. Adaugati zaharul, cate 100 de grame pe rand, fiind siguri ca se va dizolva complet. Topiti ambele ciocolati la...
Acadele cu cheesecake
In Dulciuri la 13 Noi 2011
Acadele cu cheesecake
Incalziti cuptorul la 180 de grade. Amestecati intr-un bol crema de branza si zaharul. Adaugati smantana si amestecati bine si de pe margini. Adaugati apoi faina, esenta de vanilie si sarea. Adaugati ouale, pe rand, amestecand dupa fiecare adaugare. Turnati mixtura intr-o tava de tort. Lasati...
Gogosi italieni
In Dulciuri la 13 Noi 2011
Gogosi italieni
Intr-un bol mare, amestecati branza ricotta, ouale, zaharul si esenta de vanilie. Intr-un bol separat amestecati praful de copt si 1/2 din faina, apoi turnati peste mixtura cu ricotta. Adaugati indeajuns de multa faina incat sa se faca un aluat gros. Lasati deoparte 1 ora. Incalziti uleiul...
Maruntiti intr-un procesor 9 biscuiti oreo si puneti-i deoparte. Maruntiti si restul biscuitilor si puneti-i intr-un bol mediu. Adaugati crema de branza peste si amestecati. Faceti bile de aprox. 3 cm si puneti-le la frigider. Topiti ciocolata la microunde si pregatiti o tava cu hartie...
Incalziti cuptorul la 100 de grade. Ungeti o tava cu unt. Presarati jumatate din ciocolata maruntita in tava pregatita. Puneti tava in cuptorul incalzit pana cand se topeste, aprox. 5 minute. Scoateti din cuptor si puneti tava deoparte, dupa ce ati intins ciocolata pe tot fundul acesteia....
Incalziti cuptorul la 180 de grade. Pregatiti o tava cu folie de aluminiu. Aranjati biscuitii in asa fel incat sa acoperiti fundul tavii, rupandu-i in jumatate daca trebuie. Intro cratita mica, amestecati untul si zaharul brun. Lasati pe foc mediu, amestecand ocazional pana cand se intareste....
Bile cu rom si cirese
In Dulciuri la 13 Noi 2011
Bile cu rom si cirese
Topiti ciocolata intr-o cratita pe foc mediu, apoi adaugati romul si mierea. Amestecati intr-un bol biscuitii maruntiti, arahidele si 1/2 din zahar. Turnati mixtura de ciocolata peste ingredientele uscate si amestecati bine. Faceti bilute de cate 2,5 cm fiecare si treceti-le prin restul de...
Bilute de rom cu nuca
In Dulciuri la 13 Noi 2011
Bilute de rom cu nuca
Intr-un bol mare, amestecati biscuitii, 100 gr nuca de cocos si nucile. Adaugati laptele condensat si romul, apoi amestecati bine. Lasati la frigider 4 ore. Luati bucati din aluat si faceti mingiute de cate 2,5 cm fiecare si treceti-le prin nuca de cocos extra.
Desert de portocale
In Dulciuri la 13 Noi 2011
Desert de portocale
Intr-o cratita medie, amestecati zaharul, mierea si apa. Amestecati pe foc mediu pana cand zaharul se dizolva, apoi aduceti la fierbere, pana se ingroasa. Luati de pe foc si adaugati extractul de portocale impreuna cu colorantul. Turnati compozitia intr-o tava unsa cu unt si presarati...
Ciocolata alba cu jeleu
In la 13 Noi 2011
Ciocolata alba cu jeleu
Pregatiti o tava cu hartie speciala pentru prajituri si puneti-o deoparte. Topiti ciocolata alba deasupra unei cratite cu apa ce fierbe sau la micorunde. Turnati compozitia calda in tava pregatita si presarati deasupra bomboanele de jeleu. Lasati la frigider timp de o ora pentru a se intari,...
Sfarmati nucile intr-un procesor sau masina de tocat, apoi sfarmati si curmalele. Intr-un bol, amestecati nucile, curmalele, pudra de cacao, mierea si untul. Pregatiti o tava cu hartie speciala pentru prajituri. Pe cat de inalta este tava, pe atat de groase vor fi negresele. Puneti la frigider...
Intr-un bol mediu, amestecati untul si crema de branza. Adaugati esenta de vanilie si zaharul. Folosind mainile, adaugati nuca de cocos. Dati-i o forma de cartofi si dati fiecare bucata prin scortisoara. Asezati-le pe o tava si lasati-le deoparte. Daca doriti, treceti-le inca o data prin...
Ciocolata glazurata
In la 13 Noi 2011
Ciocolata glazurata
Intr-o cratita mare, amestecati untul, zaharul si sarea. Lasati pe foc mediu, amestecand pana cand untul se topeste. Lasati sa ajunga la fierbere, pana cand incepe sa aiba o culoare inchisa. Amestecati ocazional. Cat timp compozitia e pe foc, pregatiti o tava cu hartie speciala pentru...
Desert crocant de mere
In la 13 Noi 2011
Desert crocant de mere
Incalziti cuptorul la 190 de grade. Puneti merele intr-o cratita impreuna cu zaharul si apa. Lasati pe foc mic timp de 5 minute si transferati apoi intr-o cratita mai mica pentru cuptor. Amestecati faina si fulgii de ovaz intr-un bol. Taiati untul sau margarina in bucati mici si adaugati-i...
Budinca glazurata
In la 13 Noi 2011
Budinca glazurata
Incalziti cuptorul la 175 de grade. Dati cu unt si faina o tava rotunda pentru prajituri. Puneti curmalele intr-o cratita impreuna cu o cana de apa si lasati sa fiarba, cu capac, timp de 5 minute. Lasati apoi deoparte, tot cu capac, timp de 5 minute, cu focul stins. Amestecati intr-un bol cu...
Budinca glazurata
In la 13 Noi 2011
Budinca glazurata
Incalziti cuptorul la 175 de grade. Dati cu unt si faina o tava rotunda pentru prajituri. Puneti curmalele intr-o cratita impreuna cu o cana de apa si lasati sa fiarba, cu capac, timp de 5 minute. Lasati apoi deoparte, tot cu capac, timp de 5 minute, cu focul stins. Amestecati intr-un bol cu...
Negrese de cafea
In la 13 Noi 2011
Negrese de cafea
Incalziti cuptorul la 175 grade. Dati cu unt si faina o tava pentru prajituri. Amestecati intr-o cratita untul si ciocolata, apoi adaugati pudra de expresso, pe foc mic, amestecand constant. Luati de pe foc si lasati deoparte. Adaugati zaharul si esenta de vanilie. Adaugati apoi cate un ou pe...
Prajitura intoarsa cu mere
In la 13 Noi 2011
Prajitura intoarsa cu mere
Incalziti cuptorul la 175 de grade. Dati cu unt o tava rotunda pentru tort. Pregatiti tava cu hartie speciala pentru prajituri, lasand sa iasa si peste margini, apoi dati cu unt peste hartie. Topiti 2 linguri de unt intr-o cratita. Adaugati 1/2 cesti de zahar si amestecati ocazional, cu o...
Mere coapte
In la 13 Noi 2011
Mere coapte
Incalziti cuptorul la 180 de grade. Spalati bine merele, apoi scoateti-le miezul cu un cutit, facand o gaura in ele. Folositi o lingurita sa scoateti miezul din ele. Intr-un bol amestecati zaharul, scortisoara, stafidele si alunele maruntite. Puneti merele intr-o tava si umpleti-le cu mixtura...
Incalziti cuptorul la 180 de grade. Dati marginile si fundul unei tavi de prajitura cu ulei sau unt. Puneti hartie speciala pentru prajituri pe fundul tavii si dati-o cu ulei. Intr-un bol amestecati ouale, uleiul de masline, o ceasca de zahar si sucul de portocale. Adaugati faina, malaiul,...
Placinta cu afine
In la 13 Noi 2011
Placinta cu afine
Pentru a prepara crusta, amestecati toate ingredientele si rulati jumatate din aluat pe suprafata data cu faina. Aranjati aluatul pe o tava de placinta si taiati cu un cutit tot ce trece peste margini. Lasati la frigider 30 de minute. Amestecati intr-un bol,...
Tarta de nuci caramelizata
In la 13 Noi 2011
Tarta de nuci caramelizata
Mod de preparare: Amestecati intr-un procesor faina, zaharul, scortisoara,nucsoara si sarea. Adaugati untul si amestecati din nou, apoi puneti extractul de vanilie si apa rece lingura cu lingura. Faceti aluatul intr-o bila, apoi turtiti-l intr-un disc si inveliti in folie de plastic dupa...
Prajitura cu cirese
In la 13 Noi 2011
Prajitura cu cirese
Incalziti cuptorul la 170 de grade. Dati cu unt si faina o tava pentru prajituri si puneti ciresele impreuna cu migdalele in ea. Amestecati intr-un bol, ouale, zaharul de ambele feluri, sarea si faina. Adaugati laptele, amaretto si extractul de vanilie. Amestecati bine, dupa care turnati...
Afisate 1 - 30 din 33 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking