1.Separi ouale,bati albusurile spuma cu un varf de cutit de sare,pui zaharul treptat si mixezi pana se topeste + zaharul vanilat,coaja rasa de portocala,esenta de vanilie. Adaugi pe rand cate un galbenus,mestecand bine dupa fiecare, pui laptele si amesteci.La sfarsit,amesteci faina cu praful...
Ouale le mixam bine cu zaharul, pana se dizolva, praful de copt il amestecam cu faina,adaugam sarea,margarina, uleiul si amestecam bine pana se omogenizeaza, la sfarsit adaugam faina amestecam bine, pana se formeaza o pasta omogena.
Umplem formele pentru briose cam 2/3, in mijlocul fiecarei...
Am spalat pestele, l-am condimentat, am uns folia de aluminiu cu putin unt, am asezat pestele, am taiat rosia felii si am pus peste peste, ceapa verde, un strop de ulei de masline, busuioc si la cuptor cu el la foc potrivit. Am servit cu cartofi prajiti, dar si cu cartofi natur merge.
POFTA...
Pieptul de pui il taiem fasii subtiri sau cum doriti, adaugam condiment de pui lasam 10 min, taiem varza subtire o punem intr-un castron si adaugam marar, putina zeama lamaie si sare si o amestecam, castravetii ii taiem feliute, prajim cartofii si ii scoatem dupa pe un servetel care sa...
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana se obtine o bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, pus cate putin, ca la maioneza si cu apa minerala.
Se toarna peste bezea. Se incorporeaza usor, apoi punem si faina...
Prazul il taiem rondele, il calim in putin ulei, dupa adaugam cartofii taiati cuburi,apa un praf de sare si lasam sa fiarba. Incercam cartofii daca au fiert si adaugam 4 linguri de suc de rosii amestecam, punem si putin cimbru, o frunza de dafin sare piper dupa gust si la sfarsit...
Batem cele 3 oua, adaugam sare, marar si punem totul in tigaie pana se face. Dupa prajire asezam pe farfurie si punem mozzarela si sfilaci de cal (aceasta carne fasii o am din Italia se adauga peste pizza, oua, aici nu stiu daca se gaseste acest preparat).
Fierbe orezul corect ca sa ramana boabele intregi, mie nu mi-a iesit, niciodata nu imi iese... mai incerc si alta data. toaca ceapa marunt. Incinge bine o tigaie antiaderenta, apoi pune uleiul să se incalzeasca bine.
Pune în tigaie ceapa, care trebuie să sfaraie inca de la...
Se ia pieptul de pui si se feliaza, se bate usor, se condimenteaza, se ung feliile cu putin mustar (pentru a-i da un gust mai special dupa parerea mea) si se dau 1/2h la frigider.
Intre timp taiem cascavalul felii potrivite, batem ouale punem sare-piper putina faina.
Scoatem...
Cartofii se curata,se spala si se taie in cubulete. Se fierb in apa cu sare
Dupa ce au fiert se scot si se paseaza impreuna cu untul (sau margarina), se adauga condimentele, apoi se branza/cascavalul ras si oul, se sareaza si pipereaza si se amesteca bine.
Se formeaza buletele ca niste...
Se pune oul si se bate cu zaharul pana se dizolva,
se pune peste margarina,1 praf de sare, praful de copt se amesteca cu faina inainte si se toarna in ploaie pana se formeaza un aluat,
la sfarsit adaugam si apa minerala sau lapte daca doriti,putina coaja de portocala....
Se pune fasolea in apa si se tine cateva ore. Dupa ce a stat se scoate si se pune la fiert, se schimba apa de vreo trei ori dupa ce a dat in clocot.Se adauga un cartof taiat in doua la ultima apa. Se toaca prazul,se rade morcovul, si se pune la calit.Cand fasolea a fiert se scoate si se adauga...