Luam foile le ungem cu oul batut cu lapte, separat amestecam cateva linguri de gem cu miez de nuca, intindem gemul pe foi rulam ungem pe deasupra cu ou si dam la cuptor 10/12 min.
Luam o cutie cu ton, scurgem uleiul, ceapa o taiem pestisori, punem totul intr-un castron si amestecam impreuna cu maioneza.
Eu am facut maioneza dar daca va este mai comod merge si cea cumparata. Se serveste cu paine prajita eu asa am ales.:)
Curatam legumele, telina si marul le dam pe razatoare. Pieptul de pui il punem la fiert cu sare, dupa ce a fiert il scoatem si il taiem cubulete. Stoarcem jumatate de lamaie si turnam zeama peste legume si le amestecam impreuna cu pieptul de pui, punem iaurtul si il amestecam cu o lingura...
Aluat pizza: punem faina intr-un bol, in mijloc facem o adancitura si punem drojdia,zaharul, apa calduta si amestecam, mai punem apa framantam pana aluatul se dezlipeste dupa mana, punem si putin ulei aluatul trebuie s fie pufos si usor de manevrat.
Facem si sosul: bulion, oregano, sare, ardei...
Se sparg si se bat ouale cu zaharul, esenta,laptele si untul topit pana se topeste zaharul. Praful de copt si amoniul il amestecam cu faina, care o punem peste aluat pana devine un aluat mai dens, ca la chec.
Ungem aparatul din dotare cu putin ulei si il punem pe flacara la incins daca...
Se decongeleaza aluatul de foietaj, apoi se taie fasii suficient de lungi cat sa invelesca crenvustii. Se pune cate un crenvusti pe fiecare fasie si se ruleaza astfel incat sa se inchida bine.
Rulourile se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu oul batut, apoi se presara...
Se curata, se spala legumele si se pun la fiert, asemenea si pulpele. Dupa fierbere, cartofii, morcovii, telina si carnea se taie in cubulete . Punem totul intr-un castron, se adauga castraveciorii taiati, gogosarii si mazarea.
Se sareaza, se adauga o parte de maioneza si o lingura de mustar...
Cerne faina intr-un bol cu praf de sare, fa o adancitura si pune margarina si apa amestecata cu uleiul. Framanta toate aceste ingrediente pana obtii un aluat bine legat. Acopera-l cu folie si baga-l la frigider 1 h.
Intre timp taie ceapa si caleste-o in ulei, adauga ardeii taiati fideluta si...
Ungem lipia cu sos de rosii in care am adaugat usturoi pulbere, busuioc, 1 lingurita zahar, oregano, sare,boia iute un praf. Intindem pe toata suprafata lipiei, punem toppingul cu ce avem prin frigider, (am facut cu ton si cu ceapa, pui), radem cascaval, un strop de ulei de masline si dam la...
Se scot ingredientele din frigider din timp, sa ajunga la temperatura camerei.
Intr-un vas adanc se sparge oul si se amesteca cu zaharul esenta si varful de sare. Se bat cu un tel pana cand se albeste compozitia.
Se adauga faina, scortisoara si se amesteca bine, cu mainile, pana...
Spalam pulpele le taiem in doua, le condimentam cu ulei, cimbru si condiment curry.
Le asezam intr-o tava si turnam peste 1 ceasca de vin alb, le acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor la foc potrivit. Servim alaturi de piure(eu pt asta am optat).
Tocam varza si o frecam cu putina sare, lasam sa se scurga zeama si o punem intr-o oala cu o cana de apa. Ceapa si morcovul dat prin razatoare in prealabil le calim putin, dupa le punem peste varza.
Punem 2 linguri de bulion, cimbru,sare,piper,dafin si dam craticioara la cuptor la foc...
Topim zaharul, adaugam esenta, iar dupa spargem nucile si le batem putin cu facaletul pana se mai maruntesc si le punem peste zahar.
Amestecam pana se incorporeaza totul si turnam peste o hartie de copt, deasupra punem o greutate si asteptam sa se raceasca.
Se separa albusul de galbenus. Galbenusul se freaca cu uleiul, separat batem albusurile cu zaaharul pana se formeaza o bezea. Amidonul si bicarbonatul le amestecam cu faina, turnam si galbenusurile peste bezea, amestecand cu o lingura de sus in jos, adaugam si faina, esentele, coaja de lamaie...
Se toaca ceapa pestisori, ardeiul se toaca cubulete si morcovul il dam pe razatoare, acestea se pun intr-o tigaie si se calesc in putin ulei.
Se adauga peste si rosiile date intr-un clocot,curatate de pielite si pasate,cartofii taiati cubulete,kaizerul si un pahar cu apa
Condimentam cu...
Ouale, zaharul,esenta,uleiul,untul le amestecam pe toate intr-un bol, faina o amestecam cu praful de copt si o punem peste celelalte ingrediente, preincalzim cuptorul,punem hartie de copt intr-o tava.
Luam cu lingura din aluat si formam biscuitii cu dosul lingurii, deasupra presaram bucatele...
Am pus praful de crema intr-un bol, am turnat 1/3 lapte rece si am mixat totul pana am obtinut o crema. Piscoturile le-am rupt in bucatele, am asezat un strat intr-un castronel, dupa care am facut un sirop din zahar apa si esenta de vanilie, am stropit piscoturile, crema am pus-o deasupra, un...
Pentru inceput am clocotit apa,am pus un praf de sare, conopida am spalat-o si am rupt-o in buchetele am aruncat-o in apa clocotita pentru cateva minute.
Dupa, am uns o tava cu ulei am pus conopida, baconul, oul batut cu smantana, sare si piper, mult cascaval ras deasupra si am bagat tava la...
Se fierb cartofii cu putina sare. Carnea tocata in amestec daca doriti, se caleste cu ceapa, usturoiul, frunzele de telina, boia, sare, piper, patrunjel si se lasa la inabusit cam 15 minute. La sfarsit se adauga si bulionul.
Cartofii ii pasam cu o lingura de unt, ungem o tava adaugam un...
Batem galbenusurile cu margarina si cu un praf de sare, batem si albusurile separat, amestecam praful de copt cu faina o punem peste galbenus, adaugam si apa,esenta, dulceata si nuca tocata sau taiata marunt.
Intr-o craticioara punem 1 lingura de margarina 1 lingura de cacao si 5 de zahar...
Se curata cartofii se taie si se prajesc, ouale se bat cu putina sare si piper, 2lingurite apa ca sa iasa pufoasa,1/2 ligurita mustar. Dupa ce am batut ouale punem cartofii intr-o tigaie cu un strop de ulei si peste turnam ouale si telemea rasa. Am devorat-o cu salata verde.
Se pun ouale cu zaharul intr-un bol si se amesteca, se adauga laptele, smantana si praful de sare se amesteca, incorporam praful de copt cu faina si punem cate o lingura in aluat. La sfarsit punem musli in aluat amestecand de jos in sus. Ungem o forma cu ulei, o tapetam cu faina si turnam...
Se fierb cartofii, se curata de coaja si se taie felii.
Se unge un vas cu margarina, asezam un rand de felii de cartofi, deasupra felii de kaiser sau carnaciori, sare, piper ,boia, cimbru.
Radem telemea,venim iar cu un rand de cartofi,kaiser,cartofi telemea, batem un ou cu 3 linguri...
Se taie carnea cubulete, o punem intr-o oala cu ulei incins, o calim 5 min.
Adaugam ceapa taiata pestisori, o lasam sa se inmoaie putin, adaugam cartofii taiati cuburi,usturoiul strivit cimbru, putina vegeta si 1 cana cu apa.
Punem capacul si lasam la inabusit 10 min. Dupa,...
Curatam merele de coaja,le dam pe razatoare, le punem intr-o oala impreuna cu zahar dupa gust,plicul de zahar vanilat,esenta rom,stafide si lasam la foc mic amestecand din cand in cand.
Intr-o tava asezam o foaie de copt, peste punem foaia de placinta o ungem cu putina margarina...
Amesteci zaharul cu cele 2 oua,adaugi uleiul putin cate putin, pui laptele si faina amestecata cu praful de copt, pui si zaharul vanilat, coaja de lamaie, un praf de sare, un strop esenta rom.
Iti iese o coca pe care o torni in tava unsa si tapetata cu faina. Deasupra vei pune fructele,...
Se pune faina intr-un castron,facem cu mana o gaura adaugam drojdia,praful de sare,apa calduta,putin ulei si incepem sa framantam. Eu am pus totul in bolul de la mixer si s-a ocupat el de compozitie, trebuie framantat bine pentru a obtine un aluat elastic si sa nu se lipeasca de maini. Lasam...
Curatam si spalam pestele, il taiem in bucati potrivite si il condimentam cu condiment pentru peste, separat calim o ceapa cu ciuperci, lasam putin la inabusit si adaugam si pestele, 1/2 cana cu vin spumant,3linguri sos de rosii,2 frunze de dafin,sare piper,2 casei de usturoi si lasam la...
Facem un aluat fraged, din faina, drojdie, sare, ca pentru pizza...
Dupa ce a crescut intindem o foaie taiem fasii si punem carnaciorii taiati sau daca aveti din aceia de bere cred ca ies si mai buni.
Batem un ou cu putina sare si dam carnaciorii prin ou si dupa presaram chimen sau ce...
Mai intai spalam vinetele si le taiem pe lung, fara sa le curata de coaja. Cu o lingura, scobim miezul si il tocam marunt cu un cutit. Punem ulei la incins,agaugam ceapa asteptam sa devina translucida si adaugam si miezul de la vinete, lasam putin sa se patrunda. Punem peste verdeata...