Se curata si se spala legumele, dupa care se fierb (morcovii si cartofii), la fel pieptul de pui,.
Dupa ce s-au fiert se toaca marunt si se pun toate intr-o strecuratoare, se lasa la scurs cateva ore.
Apoi se amesteca impreuna cu maioneza si sarea dupa gust.
Se pune salata pe un...
Dupa ce spalam legumele, vom da ceapa prin razatoare.
O dam la calit cu uleiul,pana devine aurie.
Adaugam ardeiul taiat cubulete sau dupa preferinte.
Dupa adaugam si rosiile in prealabil decojite si taiate la fel cubulete.
Apoi o vom lasa sa fiarba foarte bine,sa scada, pentru a nu...
Tiramisu reţetă originală
Facem cafeaua si o punem la rece pentru a insiropa piscoturile.
Intr-un castron batem frisca, separat mixam mascarpone.
Amestecam crema de mascarpone cu frisca pana se omogenizeaza dar nu se distruge textura.
Apoi inmuiem piscoturile in cafeaua...
Ouale fierte le vom taia pe jumatate si vom scoate galbenusurile intr-un bol.
Galbenusurile se vor pisa foarte bine, dupa care vom adauga pateul de ficat, o lingura mare de maioneza si patrunjel tocat.
Amestecam bine pasta rezultata si umplem albusurile cu aceasta pasta.
Asezam...
Pestele se aseaza intr-o tava pentru cuptor si se condimenteaza.
Se adauga uleiul, vinul, putina apa, sare, piper boabe, rondele de usturoi, foi dafin. Si pestele este gata pentru cuptor.
Dupa ce scoatem pestele de la cuptor stropim cu putina lamaie si presaram cu patrunjel.
Orezul se pune la fiert acoperindu-l cu apa (proportia o partea orez,trei parti apa) lasandu-l sa fiarba bine.
Ceapa si morcovul,ardeiul,ciupercile se taie marunt si se calesc in ulei.
Dupa ce a fiert orezul punem legumele calite peste orezul fiert, vegeta si amestecam, apoi mai lasam 2-3...
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine ca pentru bezea impreuna cu zaharul si apa (putin cate putin).
Galbenusurile se mixeaza si ele pana se albesc si se incorporeaza usor in albusurile spuma, impreuna cu vanilia. Apoi se s e aduga uleiul.
Praful de copt peste faina...
Carnea de miel este mai gustoasa daca este marinata inainte cu cel putin 30 min.
Carnea se condimenteaza cu sare si piper si mirodenile mentionate mai sus.
Se freaca bine si adaugam...
Blat:
Batem albusurile foarte bine,
Apoi adaugam zaharul, mixam pana se topeste zaharul,
Adaugam treptat galbenusurile, amestecand dupa fiecare,
Adaugam si uleiul si faina amestecata cu praful de copt, amestecand peste cap.
Dupa ce am copt blatul, il lasam la racit si...
ALUATUL- punem intr-un vas la fiert uleiul, apa, sarea si lasam pe foc pana incepe sa clocoteasca Dupa ce a dat in clocot, luam oala de pe foc si adaugam faina toata o singuta data si amestecam repede ,pana se inglobeaza bine si o mai lasam pe foc sa se "coaca"apoi vom...
Drojdia se dizolva in 2-3 linguri de apa calda
Apoi se pune in castronul cu faina, se face o gaura in faina si se adauga drojdia dizolvata in apa calda.
Se lasa la crescut 20-30 minute pana creste vizibil.
Apoi se framanta un aluat ca si la paine, se lasa la dospit 1h (se poate folosi si...
Scoatem cu grijă pielea de pe pulpele de pui (avem grijă să nu rupem pielea, pentru că ne trebuie întreagă, ca să o umplem), tăiem pielea de pe pulpă, de la baza osului, aşa cum este în poză şi aşa procedăm cu toate pulpele pe care dorim să le preparăm.
Carnea...
Se bate coca de 50 de ori
Se pune la frig 2-3 ore
Se intinde o foaie subtire
Se unge cu untura pe 3 parti( din acel cerc format din coca dam cu acea crema apoi o impaturim astfel sa ramana o jumate de cerc repeteam cu crema si pe jumatatea ramasa apoi o impaturim si ne va ramane 1...