5 moduri de a pregati sandwich-uri festive

Postat de Meea in Aperitive / Garnituri
16 Iul 2016 | 9754 vizualizari
5 moduri de a pregati sandwich-uri festive

Ştim cu toţii că la prima vedere contează şi aspectul mâncării, într-o oarecare măsură. Bine, nu 100%, dar un 40% sigur contează! Aşadar, m-am gândit să va prezint astăzi 5 modele drăguţe pentru a le prezenta mândrii pe masa festivă! Va spun sincer că pe mine mă atrage mult şi sunt interesată de cum arată preparatul, iar apoi impresia finală o lasă şi gustul, desigur:)). La o zi de naştere sau la orice fel de petrecere cred că deja suntem învăţaţi cu pizza şi sandwich-uri. Haideţi să "dezvăţăm" puţin mentalitatea invitaţilor noştri şi să îi surprindem cu ceva mai diferit! Da, sunt tot sandwich-uri, dar felul în care arată, colorate şi de diferite modele, sigur "gâdilă" puţin curiozitatea invitatilor de a le gusta. Cred că m-am rezumat cam puţin la 5 modele pentru că am am minte milioaneeee de idei, însă le-am ales pe cele care mi s-au părut mai potrivite pentru postarea de astăzi. Nu va opriţi nici voi doar la ele, continuaţi să creaţi şi să va bucuraţi de rezultat. Şi nu uitaţi, după cum spune şi motto-ul meu, puneţi şi o linguriţă plină de dragoste în ceea ce preparaţi!        

Ingrediente

MODEL 1:

  • felii de pâine (puteţi folosi cea normală sau pâine Toast)
  • 3 felii de pâine neagră
  • dulceaţă de căpşuni
  • fructe de pădure
  • unt

MODEL 2:

  • 6 felii mici de pâine albă (sau 3 mari)
  • nutella
  • frişcă lichidă
  • colorant alimentar verde (opţional)
  • alune

MODEL 3:

  • 3 felii de pâine albă
  • 3 felii de pâine neagră
  • telemea
  • smântână
  • 3 felii de roşii
  • porumb
  • pătrunjel

MODEL 4:

  • 6 felii mici de pâine albă (sau 3 felii mari)
  • crema de brânză
  • şuncă
  • porumb
  • castraveţi
  • pătrunjel
  • cimbru

MODEL 5:

  • lipie
  • roşii
  • castraveţi
  • şuncă
  • telemea
  • porumb
  • salată

Mod de preparare

MODEL 1: 
Tăiem miezul feliilor de pâine în forme dreptunghiulare, egale. Le întindem puţin cu sucitorul şi asamblăm astfel: dreptunghiul format din pâinea albă, apoi un strat de dulceaţă de căpşuni (puteţi găsi aici o reţetă de dulceaţă de căpşuni), dreptunghiul format din pâinea neagră şi apoi un strat de unt. Decorăm cu fructe de pădure şi câţiva stropi din sucul acestora.
MODEL 2:
Pentru aceste sandwich-uri avem nevoie de o formă de decupat în formă de floare. Decupăm cu ajutorul acestei forme 6 floricele şi asamblăm astfel: prima floricică, apoi un strat format din frişcă bătută amestecată cu colorantul alimentar, a2a floricică şi un strat de nutella. Decorăm cu jumătăţi de alune. Ştiu că pare ciudat "pâine cu frişcă", dar credeţi-mă că sunt geniale!
MODEL 3: 
Tăiem pâinea neagră în formă de cercuri, iar pâinea albă în formă de cercuri mai mici şi asamblam astfel: cercul format din pâinea neagră, un strat de telemea amestecată cu smântânăşi sare,o felie de roşie, cercul format din pâinea albă şi decorăm cu o bucată de telemea, porumb şi o frunză de pătrunjel.
MODEL 4: 
Tăiem feliile de pâine în formă de dreptunghuri. Separat, amestecăm crema de brânză cu şuncă tăiată mărunt, porumbul, castraveţii tăiaţi cuburi mici şi asamblam astfel: primul dreptunghi format din pâinea albă, un strat gros din amestecul din crema de brânză, al2-lea dreptunghi format din pâinea albă. Legăm "pacheţelul" cu pătrunjel şi presăram pe deasupra cimbru.
MODEL 5: 
Vă prezint doar unul dintre modelele pe care le vedeţi în pozele de mai sus. Aşadar, tăiem lipia în 6 cerculeţe mici. Pentru un model am procedat astfel: primul cerculeţ format dinlipie,o felie de castravete, o felie de roşie, o felie de telemea, o foaie micuţa de salată, al2-lea cerculeţ format din lipie şi o felie micuţa de şuncă. Înfigem apoi un bat pe mijlocul sandwich-ului. Puteţi să le puneţi în ce ordine doriţi. 

Aşa-i că aceste sandwich-uri festive sunt o nebunie? Va invit cu drag să preparaţi şi voi aceste reţete şi să îmi daţi de ştire, sunt nerăbdătoare să văd ce aţi creat!
Daca ti-a placut reteta noastra "5 moduri de a pregati sandwich-uri festive" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cosulete din foietaj cu oua si carnati

Postat de merisor67

Cosulete din foietaj cu oua si carnati

Lasam foaia de aluat sa se decongeleze la temperatura camerei, apoi o portionam in patru parti egale. In patru forme de minitarte, tapetate cu hârtiuțe de brioșe, așezăm aluatul de...

Citeste continuarea

Insule de ciuperci cu Miez de Lapte

Postat de MotanLaOale

Insule de ciuperci cu Miez de Lapte

Ciupercile se curata, se spala, se scot coditele si se lasa la scurs si uscat. Pastrama afumata se taie fasii inguste si lungi. Se ia cate o palarie de ciuparca, se pune 1/2 lingurita de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.07.2016, 21:15
Super si ce prezentare!!
la 16.07.2016, 21:31
la 16.07.2016, 21:39
Super !;-bd
la 16.07.2016, 21:42
la 16.07.2016, 21:44
super

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking