Acadele? Mai ghiciti o data - Salam de biscuiti reteta

Postat de Brindusa in Prajituri
16 Ian 2011 | 7662 vizualizari
Acadele? Mai ghiciti o data - Salam de biscuiti reteta

Salam de biscuiti reteta Salamul de biscuiti e poate cel mai des intalnit desert la noi. Mama mi-l facea de multe ori cand eram copil. Si totusi, (ori poate de aceea) eu nu l-am facut niciodata pana acum. E foarte simplu si contine ingrediente extrem de gustoase. Eu m-am jucat putin si, pe langa forma clasica de salam am facut si niste acadele. Si, pentru ca la mine e musai ca reteta sa aibe ceva deosebit, am pus inauntru si melasa de curmale, gasita intr-un magazin arabesc.Ingrediente

Ingrediente

  • Salam de biscuiti reteta
  • 300 g biscuiti simpli, rupti in bucatele
  • 100 g rahat taiat mic
  • 100 g alune,migdale, nuca taiate bucatele (in ce combinatie vrei)
  • 100 g unt
  • 50 g zahar
  • 5 linguri melasa de curmale (daca nu ai, mai pune 50 g zahar)
  • 100 g cacao neagra
  • 100 ml lapte
  • 2 fiole esenta de rom

Mod de preparare

Salam de biscuiti reteta

Pune zaharul, untul, laptele si cacaua la fiert intr-o craticioara. La foc mic amesteca din cand in cand, sa se formeze un sos. Sosul nu trebuie sa fie foarte gros 
Lasa sosul sa se racoreasca putin. Amesteca in el esenta de rom.
Pune biscuitii intr-un castron si amesteca-i cu rahat si alune. Toarna melasa, daca folosesti
Toarna sosul de cacao si incepe sa framanti compozitia cu mana, pana ce toate se leaga. 
Daca e foarte subtire compozitia (ceea ce n-as crede) mai pune biscuiti. Daca e prea densa compozitia, pune putin lapte.
Imparte compozitia in doua, pune o jumatate pe folie si formeaza un sul. Preseaza putin, ca sa nu fie gauri in salam.
Infasoara salamul in folie. 
Fa acelasi lucru pentru a doua jumatate de compozitie. Pune-le la frigider pana a doua zi
Taie feliute salamul si serveste-l ca desert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Acadele? Mai ghiciti o data - Salam de biscuiti reteta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aluat de foietaj cu branza sarata

Postat de merisor67

Aluat de foietaj cu branza sarata

Cealalta reteta am prezentat-o  aici . De regula la aluat se pune doar galbenusul, mai ales daca nu folosim aluatul imediat. Eu pun si albusul pentru ca ajuta la elasticitatea...

Citeste continuarea

Tarta cu caise si capsuni

Postat de timea

Tarta cu caise si capsuni

Intr-un bol amestecam margarina, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu zeama de portocala. Adaugam albusul batut cu furculita si apoi incorporam usor o parte din faina(aprox 150...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2011, 18:08
ingenios
la 16.01.2011, 18:33
Super!
la 16.01.2011, 18:40
super
la 16.01.2011, 18:48
La favorite,super idee
la 16.01.2011, 18:49

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking