Ingrediente
- 1,200 kg gogonele verzi
- 4 buc ardei iuti sau puneti mai putin,depinde de cat de picant va place
- 1 gogosar mare ,spalat si curatat de seminte si cotor
- o ceapa mare ,curatata si taiata in 4
- 8-10 catei de usturoi
- o lingura otet 9%
- o lingura sare pentru muraturi
- 2 linguri zahar
- 150 ml ulei
- o lingurita condimente care va plac. (oregano,busuioc,maghiran,marar,leustean..dupa gust)
Mod de preparare
Pregatim borcanele si capacele sterilizate.
Pregatim o oala unde o sa fierbem adjika.
Dam gogonele la blender pana obtinem o pasta si adaugam in oala.
Dam restul ingredientelor: ceapa, usturoiul, ardeiul iute si gogosarul, adaugam peste pasta de gogonele.
Adaugam sarea, zaharul si uleiul, amestecam si dam drumul la flacara, din momentul fierberii, fierbem sosul 30 minute.
Spre sfarsit adaugam condimentul pe care l-ati ales si otetul; amestecam, mai lasam un minut, apoi repartizam sosul in borcane, infiletam bine cu capace si dam sub patura pana se raceste sosul complet.
Sosul este gata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Adjika - sos rusesc picant din gogonele verzi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|