Alba ca Zapada

Postat de Dya in Prajituri
24 Dec 2015 | 10542 vizualizari
Alba ca Zapada

In fiecare an, in copilarie, mama le facea pentru Mos Craciun!

Ingrediente

Foi

  • 600 g faina
  • 2 oua
  • 12 linguri cu ulei
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de lapte
  • 1 lingurita rasa de amoniac
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • un plic cu zahar vanilat

Crema:

  • 1l lapte
  • 400 g unt
  • 12 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 4 linguri amidon
  • zeama de la o lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • o pastaie de vanilie

Mod de preparare

 Pentru foi:

Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul (inclusiv cel vanilat) pana ce se obtine o spuma cremoasa. Se presara coaja de lamaie si se amesteca pentru incorporare.

Se adauga uleiul, putin cate putin, laptele si amoniacul stins cu zeama de lamaie. Se omogenizeaza si se adauga treptat faina.

Se obtine un aluat moale, nelipicios. Il impartim in bucati egale (mie mi-au iesit 6) , pe care le vom intinde in foaie subtire, cu ajutorul unui sucitor. Le intepam din loc in loc cu o furculita si le coacem, pe rand, pe dosul unei tavi de cuptor.  (Recomand o temperatura medie de 160 grade, pentru 5-6 minute)

Pentru crema procedam astfel:

Fierbem laptele impreuna cu o pastaie de vanilie, taiata in doua, pe lung.

Amestecam faina cu amidonul si cu zaharul, presaram coaja rasa de lamaie si turnam laptele, amestecand continuu pentru a evita formarea cocoloaselor. Crema astfel obtinuta, o punem pe foc, pana se ingroasa. Adaugam zeama de lamaie si omogenizam.

Dupa ce se raceste complet, adaugam untul moale (la temperatura camerei), mixand pana la incorporarea completa.

Pe fiecare foaie se adauga cateva linguri de crema (se asaza foaie/crema/foaie/crema), ce se uniformizeaza pe intreaga suprafata. Se acopera apoi cu o folie alimentara si se pastreaza la rece peste noapte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie

Blatul: Separati ouale. Albusurile le mixati cu un praf de sare, pana devin spuma. Adaugati indulcitorul treptat si mixati la viteza mare, pana spuma devine lucioasa. Incorporati galbenusurile,...

Citeste continuarea

Desert prajitura Alba ca Zapada

Postat de lucy2002

Desert prajitura Alba ca Zapada

FOI In vasul de la mixer adaugam: ouale, zaharul, sare si pornim mixerul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, adaugam in fir subtire uleiul, laptele, bicarbonatul de amoniu stins cu zeama de lamaie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.12.2015, 16:16
Preferata mea! Ti-a iesit perfecta!
la 24.12.2015, 16:26
Multumesc!
la 24.12.2015, 16:28
Și eu o aveam în plan ,dar s-au schimbat planurile))
la 24.12.2015, 16:30
Eu nu o aveam A fost o idee de moment!
la 24.12.2015, 16:30
E prima data cand o fac. Mi-a fost putinteama, dar sunt multumita de rezultat.

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking