Aloo gobi

Postat de elucubratiiculinare in Mancaruri de post
13 Aug 2017 | 7764 vizualizari
Aloo gobi

Mâncărică de conopidă cu cartofi în stil indian -Rețetă de post vegetariană

Ingrediente

  • 500 g conopidă
  • 500 g cartofi
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • 1/4 linguriță usturoi ras
  • 1/4 linguriță ghimbir ras
  • 1/4 linguriță chimion pudră
  • 1/4 linguriță curcuma pudră
  • 1/4 linguriță garam masala pudră
  • 1/4 linguriță chilli pudră
  • 2 linguri pastă de tomate
  • sare
  • piper
  • frunze de coriandru/pătrunjel

Mod de preparare

Conopida se desface buchețele cât mai mici și se pune la fiert în apă clocotită pentru max. 5 minute. Se scoate, se lasă la scurs și se păstrează la cald.

Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe potrivite, cam de mărimea buchețelelor de conopidă. Se pun la fiert în apă clocotită, pentru 15-20 minute. Se scurg și se păstrează la cald.

Se pune uleiul la încins. Se adaugă ceapa tocată mărunt și se călește 3-5 minute. Adăugăm usturoiul și ghimbirul ras. Amestecăm, apoi adăugăm pasta de tomate și restul condimentelor: chimion, curcuma, garam masala și pudra de chilli. Gătim 2-3 minute, apoi adăugăm cartofii și conopida. Amestecăm ușor până legumele sunt acoperite bine. Adăugăm 150 ml apă și mai gătim 5 minute. Condimentăm cu sare și piper.

Servim, ornând cu frunze de coriandru sau pătrunjel.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Aloo gobi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Солянка II грибная- Supa ruseasca II de ciuperci ( de post)

Postat de Ksenya

Солянка II грибная- Supa ruseasca II de ciuperci ( de post)

   Intr-o oala, ceapa o spalam, tocam si o calim in 3 linguri de   ulei   2 minute, adaugam morcovul spalat si dat prin razatoarea mare. Mai lasam 2-3 minute. Adaugam...

Citeste continuarea

Fasole batuta

Postat de Bunica

Fasole batuta

Fasolea se pune la inmuiat inainte.Eu am pus foaolea de aseara. Apa in care a fost inmuiata se arunca si se pune alta pentru fiert. Dupa ce a dat cateva clocote se arunca si aceasta apa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.08.2017, 09:23
Super
la 13.08.2017, 09:25
la 13.08.2017, 09:52
la 13.08.2017, 11:51
la 13.08.2017, 12:04
super!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking