Altfel de Indiene

Postat de anuta in Prajituri
4 Feb 2016 | 3154 vizualizari
Altfel de Indiene

Nicio zi fara ciocolata!

Ingrediente

  • Aluat;
  • 5 oua,
  • 125 g zahar,
  • 100 g pemet alb,
  • un praf de sare,
  • esenta de vanilie,
  • un varf de cutit de praf de coptcrema de vanilie;
  • Un plic de budinca de vanilie,
  • 400 ml lapte fierbinte indulcit cu 5 linguri de zahar,
  • 50 g untumplutura;
  • 300 g frisca proaspataglazura;
  • 100 g ciocolata amaruie,
  • o lingura de lapte sau smantana,
  • nuca de cocos deshidratata

Mod de preparare

1. Albusul il batem cu sare apoi cu zaharul turnat cate putin, incorporam galbenusul zdrobit, esenta si faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Se unge o tava cu un pic de ulei, se tapeteaza cu hartie de copt, se toarna aluatul si se da la copt, la foc potrivit, cca 20 de minute. Se scoate blatul copt si se desprinde de hartie, se lasa la racit apoi se taie in discuri potrivite, cu gura unui pahar.
2. Se prepara crema de budinca,turnand laptele fierbinte si indulcit, peste praful de budinca, amestecandu-se continuu, pe flacara mica (sau la bain marin) pana se intareste, se da la o parte apoi se incorporeaza, cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca.
Ciocolata aflata la temperatura camerei, se da prin razatoare apoi se topeste la foc mic, impreuna cu lingura de lapte. Se toarna fierbinte peste discurile de blat, se lasa putin sa se raceasca apoi deasupra se toarne un strat subtire de crema de vanilie, un strat de frisca, se pune deasupra un disc cu ciocolata, se presara nuca de cocos si se da la rece cca o ora
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Altfel de Indiene" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura cu rabarbar si zmeura

Postat de timea

Prajitura cu rabarbar si zmeura

Mai intai spalam fructele. Rabarbura trebuie curatata de pielita si taiata in cubulete mici. Ungem tava cu unt,  asezam fructele in tava si presaram zaharul si zaharul vanilat. Mixam...

Citeste continuarea

Mini checuri cu vin fiert si fructe goji

Postat de simona72

Mini checuri cu vin fiert si fructe goji

Pentru inceput, punem vinul la fiert, impreuna cu zaharul si mirodeniile. Lasam sa fiarba pana scade la jumatate. Dupa ce vinul a fiert suficient, scoatem mirodeniile, adaugam fructele goji si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2016, 16:20
Doar ce ţi-am spus la "cabană" că aici o să omori lumea cu ciocolata. )
Arată minunat indienele, combinaţia culorilor e tare faină, galbenul blatului cu roşul căpşinolr e bine armonizat cu acea ciocolată.
Fain!
la 04.02.2016, 16:22
la 04.02.2016, 16:45
Ce bine arata indienele!
la 04.02.2016, 17:11
Licurici
la 04.02.2016, 17:19
Ce bine arata

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking