Aluat de foietaj de post, o reteta delicioasa de familie

Postat de Pungasa_Rogue in Dulciuri
14 Dec 2015 | 25696 vizualizari
Aluat de foietaj de post, o reteta delicioasa de familie

Aluat de foietaj de post, o reteta delicioasa de familie Va prezint un aluat de foietaj tocmai bun daca tineti post, dupa o reteta pe care mi-a dat-o matusa mea. Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: faina, drojdie, ulei

Ingrediente

Ingrediente pentru Aluat de foietaj de post, o reteta delicioasa de familie:

  • Aluat de foietaj:
  • 200 ml apa rece;
  • 200 ml ulei;
  • un praf de sare;
  • un cub de drojdie proaspata (50 g);
  • faina cat cuprinde (500 g).
  • In plus:
  • 3 linguri cu varf de faina;
  • 125 ml ulei;
  • ulei pentru uns masa de lucru.

Mod de preparare

Cum se prepara Aluat de foietaj de post, o reteta delicioasa de familie:

Intr-un castron se pun apa, uleiul, sarea, drojdia si putina faina si se amesteca. Se pune faina treptat, framantand mai intai in castron, apoi pe masa de lucru o coca buna de intins si nelipicioasa. Se formeaza o bila din aluat, se unge masa de lucru cu ulei si se intinde aluatul cu ajutorul unui sucitor. 

Intr-o cana gradata se pun 125 ml ulei si se amesteca cu 3 linguri cu varf de faina. Aceasta compozitie se toarna peste coca intinsa si se distribuie pe toata suprafata ei, dupa care se ruleaza, se pune din nou in castron si se baga la frigider pentru cel putin o ora. 

Dupa trecerea acestui interval de timp, coca se poate folosi pentru placinte, strudele, cornulete etc., intinzand-o pe masa de lucru unsa cu ulei cu ajutorul sucitorului (nu se desface, doar se poate taia ca s-o impartiti in mai multe foi).

Coca astfel obtinuta este suficienta pentru doua foi de placinta pentru o tava de 27/37 cm.

Daca va doriti o reteta clasica puteti incerca Aluat de foietaj cu unt sau Aluat pentru placinta, reteta rapida si usor de preparat pentru orice tip de umplutura

Noua ne place tare mult si aluatul pentru Haiose

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de foietaj de post, o reteta delicioasa de familie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Cozonac impletit cu fructe uscate si migdale

Postat de Corina33

Cozonac impletit cu fructe uscate si migdale

Pentru inceput va spun ca faina 000 eu nu am gasit pe aici asa ca gatesc cu faina tip 450,  ce-o fi insemnand asta, nu stiu! :) In al doilea rand trebuie sa va marturisesc ca nu am cernut-o...

Citeste continuarea

CORNULEȚE DE POST

Postat de panacris

CORNULEȚE DE POST

Într-un vas înalt se pun borșul, uleiul, margarina, sarea, și drojdia. Se adaugă ușor, ușor făina ;) și se amestecă, până ce se va obține un aluat omogen, elastic și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.12.2015, 20:41
Ţin post, mai bine spus încerc să ţin, chiar dacă aceste lucruri nu se prea spun. Nu mă pricep la aluaturi, dar când văd că se poate, că fac ceilalţi, mă bucur, măcar am de unde învăţa.
la 14.12.2015, 20:47
Se poate folosi la foarte multe retete. Ideea e super buna!!! >;D<
la 14.12.2015, 20:47
la 14.12.2015, 20:50
Am facut si eu asa aluat si este grozav!
la 14.12.2015, 20:53
la favo

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking