Aluat de foietaj rapid

Postat de RuxyRux in Dulciuri
23 Mai 2015 | 12063 vizualizari
Aluat de foietaj rapid

Simplu, rapid, delicios! Ce pot sa iti doresti mai mult de la un aluat decat sa-l poti prepara usor si apoi sa iasa perfect din cuptor? Va invit sa il probati...eu l-am folosit la cremsnit cu capsuni si fructe de padure si la o placinta cu branza sarata pe cinste!

Ingrediente

  • 125 gr faina ( rece de preferat din frigider)
  • 140 gr unt gras ( 85% neaparat)(demisarat)
  • 1/4 lingurita de sare
  • 60 gr apa rece sau lapte( aici cu atentie sa nu puneti prea mult)

Mod de preparare

Intr-un vas de framantat, cernem faina. Adaugam untul rece taiat in feliute. si incepem sa framantam usor pana se formeaza firmiturile(ca la crumble) si  aluatul devine nisipos.

Daca preparati un desert cu el, va recomand sa folositi lapte, iar daca alegeti un aperitiv sarat atunci puneti apa.

Facem o gropita in mijloc si incepem sa adaugam apa( sau laptele dupa caz) putin cate putin.

Trebuie sa va precizez ca eu am preparat aluatul de doua ori. Prima data am pus toata apa de la inceput si a fost prea multa, astfel ca am mai adaugat faina pana am obtinut o consistenta  mai ferma.

A doua oara l-am preparat cu lapte si nu stiu de ce din nou l-am pus pe tot dar putin cate putin  si inca a mai fost nevoie de faina, desi m-am temut ca poate nu iese nerespectand intocmai cantitatile...insa a reusit tare bine. Asa ca va sfatuiesc sa mai adaugati faina daca se mai cere. Am in plan sa il refac si sa cantaresc exact faina.

Framantam aluatul foarte usor  si ne oprim cand untul se simte ca o bobita de mazare. Impaturim aluatul. Veti putea urmari pasii in fotografii sau la linkul cu reteta de unde m-am inspirat( daca vi se pare mai bine explicata).

Intindem aluatul intr-un oval in jur de 25 cm si il pliem pe latime mai intai , apoi pe lungime. Infainati usor sub aluat suprafata si repetati procedeul de inca doua ori. Asta este tot! 

Impachetam aluatul si-l tinem la rece pana il folosim.

Pentru cremsnit eu l-am impartit in doua bucati pe care le-am intins fff subtire ( cu grija sa infainati suprafata cat sa nu se lipeasca deloc de masa la intins)si le-am copt pe rand.

Pentru placinta sarata am impartit aluatul in 5 bucati pe care  de asemenea le-am intins subtire si le-am umplut.

Aluatul foietaj se coace cel mai bine in cuptorul incins la 200 de grade Celsius.

M-am bucurat ca am gasit aceasta reteta extraordinara din mai multe motive:

1. Imi place aluatul fara untura.

2. Imi place aluatul care nu necesita  extrem de multe impachetari cu timp de asteptare foarte mare.

3. Imi place aluatul fara otet, deoarece ii simt gustul si mirosul cand este gata.

4. Imi place foarte mult faptul ca este exact asa cum ar trebui sa fie un aluat de foietaj: sa se umfle la coacere, sa fie sfaramicios si sa se desfaca in foite.

Sper ca reteta sa fie si pe placul vostru!

 http://chocolateandzucchini.com/recipes/cakes-tarts/rough-puff-quick-easy-puff-pastry-recipe/

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de foietaj rapid" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cuburi din foietaj cu ciocolata

Postat de AdrianUdrea

Desert cuburi din foietaj cu ciocolata

Mai intai lasam aluatul foietaj la decongelat. Apoi, taiem ciocolata in cuburi. Intindem usor aluatul pe masa de lucru, apoi asezam o margine a aluatului peste forma de facut cuburi de...

Citeste continuarea

Desert pachetele cu mere, scortisoara si fructe confiate

Postat de mihaelar63

Desert pachetele cu mere, scortisoara si fructe confiate

Fructele confiate si cele deshidratate se pun la hidratat in coniac cateva ore . Merele se curata si se taie cu tot cu coaja in cubulete mici . Se pastreaza coaja de la mere...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2015, 22:38
la 23.05.2015, 22:52
daca-i rapid, atunci neaparat tre sa-l incerc
la 23.05.2015, 22:58
Miti, Dey....e bun tare!
la 23.05.2015, 23:36
o sa incerc si eu
la 23.05.2015, 23:45
super ...

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking