Ingrediente
- 2 cani de faina + faina pentru framantat
- 1 cana cu apa calduta
- 10 g grojdie
- 1 lingura lapte
- 1/2 lingurita sare
- un varf de lingura cu zahar
- 3 linguri ulei de masline
Mod de preparare
Se cerne faina si se amesteca cu sare.
Drojdia se amesteca cu o lingura de lapte caldut, un varf de lingura cu zahar si o lingura de faina, apoi se lasa sa se umfle.
Se amesteca faina cu drojdia si uleiul de masline, apoi se pune pe o planseta tapetata cu faina si se framanta.
Cand e gata aluatul, se pune intr-un bol acoperit cu un prosop umed si se lasa sa creasca, 30-40 min.
Apoi se imparte in 2 si se pragateste pizza cu umplutura preferata.
Aluatul se intinde in strat subtire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de pizza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|