Aluat de pizza rapid si pizza Romana

Postat de Bucataras in Pizza
22 Mai 2017 | 20209 vizualizari
Aluat de pizza rapid si pizza Romana

George Toader – campion European la pizza iti arata cum sa faci un aluat rapid si are nevoie de doar 30 minute de dospire!

Ingrediente

  • Aluat rapid de pizza – 4 blaturi
  • 1 kg faina 000
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 50 ml ulei de masline
  • 500 ml apa calduta
  • 25 gr sare
  • 1 varf de cutit de zahar
  • Topping:
  • Mozzarella – 150-180 gr
  • Sos de rosii – 3 linguri
  • File Anchois - 100 gr
  • Capere – 40 gr
  • Masline – 120 gr
  • Oregano proaspat

Mod de preparare

Amestecati drojdia proaspata cu zaharul, 2 linguri de faina si 200 ml apa calduta. Omogenizati bine si puneti vasul intr-un loc cald si in 15 minute o sa aveti gata maiaua care va face aluatul sa creasca.
Adaugati apoi sarea in faina, peste ea turnati maiaua, restul de 300 ml de apa si ulei de masline. Amestecati mai intai cu o lingura si apoi puneti aluatul pe blat si framantati pana devine omogen. Pur si simplu o sa il simtiti elastic si relativ moale. Trebuie sa stea la dospit, intr-un loc cald 30 de minute.
Dupa ce a crescut, impartiti aluatul in 3 sau in 4, in functie de cat de gros vreti blatul. Intindeti-l cu mana sau cu facaletul. In cazul in care folositi facaletul, lasati aluatul sa mai creasca 10 minute in tava.
Ungeti o tava cu ulei de masline si puneti blatul de pizza.
Ungeti blatul cu sos de rosii. Sosul se face din rosii decojite la cutie, blendate cu sare, ulei de masline si busuioc proaspat.
Presarati pe deasupra cubulete de mozarella, anchois, caperele si maslinele si cateva frunze de oregano. Puteti pune si un fir de ulei de masline.
Bagati la cuptorul incalzit la maxim pentru 7-10 minute, daca ati facut un blat subtire si 10-15 minute, daca ati ales sa faceti un blat gros. Intoarceti pizza la jumatatea intervalului.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de pizza rapid si pizza Romana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza Hawaii cu blat Alka Pizza Casei

Postat de Bucataras

Pizza Hawaii cu blat Alka Pizza Casei

Taie ananasul cuburi; Taie ardeii cubulete; Da mozzarella pe razatoare; Taie pieptul de pui fasii si unge-l cu ulei de masline; Potriveste-l de sare si piper si trage-l la...

Citeste continuarea

Pizza coronita floare

Postat de Irina

Pizza coronita floare

Am lasat aluatul la decongelat, cam o ora. Cu ajutorul unei tavi rotunde (tava in care intentionam sa prepar pizza) am format un cerc, am taiat si am decupat aluatul ramas. Am asezat aluatul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.05.2017, 17:31
la 22.05.2017, 18:10
la 22.05.2017, 18:10
la 22.05.2017, 18:13
multumim pentru reteta!
la 22.05.2017, 19:59

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking