Aluat fraged cu untura si cidru pentru cornulete, saleuri si rulouri
Postat de ancutsa in Dulciuri 1 Ian 2021 | 3976 vizualizari
Acest tip de aluat se pretează la cornulețe fragede, rulouri cu cremă și orice bunătăți mai doriți să preparați. Este un aluat mai greu din punct de vedere caloric, însă pregătit o dată pe an, de Sărbători, eu consider că se merită. Veți obține un platou cu dulciuri de Crăciun (sau Revelion), care să încânte toți invitații.
Eu am pregătit aluatul cu o zi înainte și l-am lăsat peste noapte la frigider. A doua zi (în Ajunul Crăciunului) l-am împărțit în 3 bucăți (de mărimi diferite) și am făcut din el: saleuri, rulouri cu cremă și cornulețe cu rahat (am primit de la sora mea rahat grecesc cu migdale și rahat cu coacăze, au fost deosebite și nu așa dulci ca la noi).
"Retete festive de iarna"
Inapoi la reteta
|