Aluat fraged dospit. Reteta pas cu pas

Postat de anisoara in Dulciuri
26 Iun 2010 | 23329 vizualizari

Aici voi descrie reteta de baza a aluatului dospit (semidulce). Nu este aluat de cozonaci. Este un aluat pentru placinte cu umplutura dulce, si sarata, pentru invartite cu diferite umpluturi din fructe sau de branza. Deoarece aluatul dupa coacere iese foarte fraged si pufos, semidulce si umed la gust, cu o aroma de vanilie , nu il recomand pentru copturi impletite, colaci facuti ,diferite forme - FARA UMPLUTURA. Gustul lui adevarat se simte , impreuna cu umplutura pe care v-ati dorit-o, deoarece acest aluat atenueaza gustul de umplutura, pentru ca este foarte fraged si pufos, foarte usurel la gust , cu mult aer. Nu gasesc cuvinte pentru a explica acest gust placut. Este aluatul , care l-am mostenit de la bunica. In baza lui, voi expune multe retete de preparare cu acest aluat. Prinicipalul , sa va imprieteniti cu el.

Inapoi la reteta

Comentarii (15)

la 26.06.2010, 21:47
Vai ce bine miroase...mmm si ce gustos
la 26.06.2010, 21:53
vai park ii simt gustul
la 26.06.2010, 21:58
Mena sa stii ca a ajuns mirosul si la mine.Uite ce m-am pregatit
la 26.06.2010, 22:01
foarte bun aluatul si cred ca merge foarte bine cu branza de vaci indulcita,vanilie si stafide ca si umplutura!!!!!
la 26.06.2010, 22:02
Laly
la 26.06.2010, 22:03
anisoara ce zici aluatul acesta merge cu zaharina lichida in loc de zahar? am diabet si de ceva vreme incerc sa fac dulciuri cu zaharina!!!unele ies altele nu
la 26.06.2010, 22:10
salvat....
la 26.06.2010, 23:24
super buna ,faza cu curenti de aer e foarte adevarat si mama zicea sa nu fie curent in bucatarie cand ai alut dospit ca nu creste e foarte adevarat super ideia iar aluatu e grozav 5 furcu
la 27.06.2010, 11:57
ce frumos spus! "cu sufletul curat"
la 27.06.2010, 13:23
Mena, Rocsi - gustul din copilarie. gustul placintelor a bunicutilor dragi.Timpul este crunt, dar amintirele raman cu noi...
la 27.06.2010, 13:33
Laly , iti multumesc, si serveste cu mare placer. acum e sezonul fructelor, iti inchipui ce gustosenie.
la 27.06.2010, 13:36
marieta, la acest aluat nu ii place implutura de forma mai lichida. Cum este consistenta la branza de vaci cu oua merge. Tu singura vezi, pentru ca nu am incercat niciodata. Succese.
la 27.06.2010, 13:37
Ina , cand mancam impreuna? Acum e sezonul fructelor. Iti doresc succese. Imi place poza ta noua
la 27.06.2010, 13:39
Nadina, astept rezultatul cu mare rabdare. Aluatul cere framantat, framantat. dar nu cu rautaciune , dar cu mingaiere si dragoste si ferit de toate rele.
la 27.06.2010, 13:41
Da , Anamaria," cu sufletul curat " asa mi-a spus , candva bunica, si sa stii, ca a avut mare dreptate. Dupa atatea ani , o spun cu toata certitudinea.

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking