Am vopsit oua, cititi pasii parcursi

Postat de gusti in Aperitive / Garnituri
1 Mai 2009 | 39574 vizualizari

Pentru ca se apropie ziua in care se vor vopsi ouale, ne-am gindit sa facem noi aceasta operatiune azi pentru a da si cele mai mici amanunte si tipsuri. Am vopsit 6-7 oua pentru acest lucru. Nu uitati, ouale se vopsesc in Joia Mare. Obicei de primavara stravechi (persii antici sarbatoreau innoirea anotimpului daruindu-si oua colorate, romanii isi trimiteau unii altora, la ceremoniile zeului Ianus, oua rosii) oul colorat si incondeiat este la crestini simbolul Mintuitorului reintors la viata. Oul este ales in mijlocul Postului Mare si este fiert si gatit in Saptamina Patimilor pentru a fi ciocnit si mincat de Pasti, scria regretatul Radu Anton Roman in cartea sa “Mese si obiceiuri romanesti”.

Inapoi la reteta

Comentarii (26)

la 06.03.2010, 20:31
multumesc, mi-ai adus aminte cat de curand vin Pastile nici mie nu mi-au prea iesit niciodata culorile obtinute natural.
la 01.04.2010, 12:40
Bucataras sunt excelente, nota maxima. Mai iti zic eu o metoda poate reusesc sa si pun ceva poze. Se trece oul fiert prin aracet apoi prin gris marunt si se lasa se se usuce. Dupa aceea se picteaza cu acuarele in functie de inspiratie are un aspect grunjos si vopsite sunt minunate .
la 01.04.2010, 14:06
wow, f tare, sa pui poza pls
la 01.04.2010, 15:47
ce bn arata, felicitari! multumim k ai pus pasii parcursi, eu habar nu aveam de vopsirea naturala, adevarul e ca doar anul trecut am vopsit pt prima oara oua, ca deh daca sunt la casa mea trebuie sa le fac si pe-astea, o sa incerc si eu sa vopsesc cu ingrediente naturale, sa vad ce-o sa iasa,
silvya poate reusesti sa pui poze sa vedem si noi
la 01.04.2010, 20:28
yuhuuu, remember me? still alive!! noi plecam in Apuseni de Paste, am intrat sa va urez un Paste fericit alaturi de cei dragi, sa petreceti frumos, cu mancaruri delicioase, of course, mai luati si cate-un colebil ca face bine
la 01.04.2010, 21:01
Foarte frumoase outele. Nu am facut niciodata cu frunze dar am sa incerc.
la 01.04.2010, 21:50
bravo!!
la 02.04.2010, 00:30
felicitari asa fac si eu cu ciorap si hartie,super grozav
la 02.04.2010, 00:57
am vrut sa dau 5 furculite si mi-a pus 4 ,felicitariarat foarte bine
la 02.04.2010, 19:18
Cele mai frumoase oua, tot asa facem si noi ouale, cu frunze - sunt mai vesele si au mare succes la copii, dar incanta si ochiul celor mari! Paste fericit! tuturor bucatarasilor alaturi de cei dragi!
la 02.04.2010, 22:22
Asta numesc eu oua traditionale,foarte frumos,natural NU TOATE CHIMICALALE DIN COMERT.Pentru oua rosii poti folosi si coji de ceapa rosu movuliu,nu stiu daca in romania se gaseste dar in italia aceasta ceapa este la mare cautare.Oricum felicitari si un PASTE FERICIT LA TOATA LUMEA DAR IN SPECIAL PENTRU ROMANII PLECATI DIN TARA MAMA.
la 02.04.2010, 22:39
Felicitari ,foarte frumose au iesit,si ingenios procedeul.
la 03.04.2010, 17:04
Minunate... Paste fericit! Sanda
la 03.04.2010, 18:02
Bucataras am pus si reteta mea dar cam tarziu ca m-am intins cu bucatareala . Paste fericit va doresc !
la 03.04.2010, 20:26
Paste fericit tuturor!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking