Andive gratinate

Postat de ctlina in Dulciuri
15 Apr 2016 | 4081 vizualizari
Andive gratinate

Un fel de mancare foarte apreciat in Belgia si-n Franta.

Ingrediente

  • 7-8 andive mici
  • 4 felii de jambon
  • 50 g de unt
  • 2 linguri faina
  • 125 g de cascaval ras
  • 50 cl de lapte
  • 1 lingura buna de zahar
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper, nucsoara

Mod de preparare

Se indeparteaza cotorul si se spala.andivele. 

Puteti sa le lasati intregi daca sunt mici sau sa le taiati in 2 daca sunt mari.

Reveniti-le in 25 g de unt, o lingura de zahar si o lingura de zeama de lamaie.

Lasati-le la foc mic sa se caramelizezez timp de 10-15 minute introrcandu-le pe toate partile.

Adaugati deasupra usturoiul tocat marunt cand sunt aproape rumenite. Scoateti-le pe hartie absorbanta.

 

Pregatiti sosul bechamel:

Intr-o tigaie adanca se topeste 25 g de unt, apoi se adauga faina si se amesteca repede.

Gatiti la foc mic, fără rumenire, se adaugă treptat laptele rece și se amestecă în mod regulat cu un tel.

Se fierbe timp de 8 minute, se asezoneaza cu sare , piper si nucsoara.

La sfârșit se adaugă cascavalul ras și se ia de pe foc.

 

Incalziti cuptorul la 220°C.

Puneti un pic de cascaval ras pe feliile de jambon taiate in 2 (sau lasati-le intregi in functie de marimea andivelor).

Rulati andivele in jambon si le puneti intr-un vas de cuptor adanc.

Turnati peste ele sosul bechamel si presarati deasupra cascaval ras.

Lasati-le sa se rumeneasca timp de 20 de minute.

Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Andive gratinate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Andive gratinate cu sos cheddar

Postat de ctlina

Andive gratinate cu sos cheddar

Pregatiti sosul cu branza cheddar  : Puneti smantana la-ncalzit si cand este fierbinte adaugati branza cheddar taiata bucati si laptele . Amestecati cu un tel pana cand branza se topeste si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2016, 20:29
O idee buna si, sigur sunt delicioase!!
la 15.04.2016, 20:33
la 15.04.2016, 20:55
la 15.04.2016, 21:20
Foarte bune!
la 15.04.2016, 21:23
Ce minunatii ai mai facut!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking