Aperitiv betisoare si scandurele de cartofi dulci si masline

Postat de ladydi in Aperitive / Garnituri
13 Feb 2019 | 3116 vizualizari
Aperitiv betisoare si scandurele de cartofi dulci si masline

Ingrediente

  • 800 g cartofi dulci,
  • 100 g masline negre feliate,
  • 50 g masline verzi cu gogosari,
  • 350 g unt,
  • 600 g faina,
  • 200 g branza afumata de capra,
  • 1 ou,
  • chili,
  • oregano,
  • cardamom,
  • sare,
  • chimen,
  • susan,
  • mac,
  • chia.

Mod de preparare

Curatam cartofii, ii feliem si ii punem la fiert in apa, cu putina sare.

Intre timp tocam maslinele la robot si radem branza. Cand sunt fierti cartofii, ii scurgem bine, ii lasam sa se racoreasca si ii zdrobim/pasam cu instrumentul de facut piure. Amestecam cartofii zdrobiti cu untul moale,putina sare, un praf de cardamom si chili dupa gust. Adaugam maslinele,telemeaua rasa si faina. Framantam pana obtinem un aluat compact pe care il dam la frigider pentru cca. 30 de minute. Scoatem aluatul din frigider si formam betisoare, scandurele sau ce forme ne trec prin cap.Asezam formele rezultate in tava/tavile tapetate cu hartie de copt. Ungem betisoarele si scandurelel cu ou si presaram cu ce dorim. Eu am presarat cu susan, mac, chimen si chia ( fiecare cu altceva).

Coacem in cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos!

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv betisoare si scandurele de cartofi dulci si masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv omleta cu cascaval

Postat de CameliaComan

Aperitiv omleta cu cascaval

Punem ouale intr-un bol, impreuna cu o lingurita de ulei.  Adaugam sare si piper dupa gust. Amestecam bine cu o furculita sau un tel. Adaugam laptele si amestecam usor. Adaugam branza data pe...

Citeste continuarea

Creier pane

Postat de Sidy

Creier pane

Creierul se spala in apa rece , inlaturam eventualele bucatele de os ramase. Punem apoi creierul intr-un bol cu 1-2 linguri de otet si il lasam asa o ora. Stiu ca multe dintre voi il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2019, 12:04
Io ce sa zic...zic ca-ti apreciez munca si gusturile nu se discuta.....
la 13.02.2019, 12:06
Eu mananc maslinele!
la 13.02.2019, 12:23
la 13.02.2019, 12:41
la 13.02.2019, 12:46

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking