Aperitiv briose cu ciuperci

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
9 Mai 2017 | 6070 vizualizari
Aperitiv briose cu ciuperci

De cand am descoperit genul asta de gustari rapide, tare imi place sa le pun in practica. De multe ori, le pregatesc cu ce am prin camara si frigider, fara sa mai cumpar alte ingrediente. Sunt spornice, si in plus, de pus la pachet sunt grozave, ca de multe ori de asta am nevoie, sa aiba ce lua mama la pachet fara sa aiba grija ca ceva curge, ca trebuie incalzit si tot asa. Daca va place reteta, o puteti incerca si voi cu incredere!

Ingrediente

  • 3 oua
  • 200 gr lapte batut
  • 5 linguri ulei
  • 140 gr faina (eu am folosit de tara)
  • 170 gr ciuperci la borcan
  • 50 gr branza cheddar
  • 1 ceapa verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita praf de copt

Mod de preparare

Batem ouale spuma cu putina sare si piper. Adaugam uleiul, amestecam, apoi punem laptele batut. Incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Ciupercile le spalam bine, le taiem bucatele.
Ceapa verde curatata, o taiem rondele.
In compozitia de mai sus, adaugam atat ciupercile, cat si ceapa verde.
Deasupra radem branza cheddar, amestecam cu o paleta.

In forme de briose, punem compozitie cu ajutorul unei linguri, dar nu umplem formele.

Introducem briosele in cuptorul incins, la o temperatura de 170 de grade C, pentru 25-30 de minute, pana briosele sunt rumenite si coapte.

Cand sunt gata, le scoatem din cuptor, le lasam sa se raceasca putin, apoi servim.
Din aceasta cantitate, au iesit 12 briose.
Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Retete similare

Aperitiv briose sarate cu telemea si ciuperci

Postat de Oana

Aperitiv briose sarate cu telemea si ciuperci

Trece cu sucitorul peste feliile de paine toast pana devin subtiri si flexibile. Unge cu ulei o forma de briose si asaza in fiecare cate o felie de paine. Bate bine ouale si amesteca-le apoi cu...

Citeste continuarea

Aperitiv briose cu ciuperci

Postat de oanapl

Aperitiv briose cu ciuperci

Freci untul (aflat la temperatura camerei) cu ouale si sarea si adaugi jumatate din faina cernuta cu praful de copt si apoi mixezi usor. Adaugi iaurtul si apoi adaugi si restul de faina si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.05.2017, 19:54
super briose!
la 09.05.2017, 19:59
O bunătate de brioșe!
la 09.05.2017, 20:06
bune bune
la 09.05.2017, 20:26
delicioase!
la 09.05.2017, 20:31
Foarte bune!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking