Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
16 Aug 2017 | 10569 vizualizari
Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat

Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza multor garnituri, asezonându-se cu diverse sosuri, pe bază de iaurt, brânzeturi, roșii, etc. Am pornit de la această rețetă https://www.bucataras.ro/retete/cartofi-noi-la-cuptor-19970.html, însă am aromatizat unt cu condimentele preferate și am adăugat mozzarella și multă verdeață.  

Ingrediente

  • 6 cartofi noi, medii
  • 75-100 g unt
  • 30 ml ulei de măsline
  • sare roz de Himalaya
  • piper
  • cimbru
  • frunze proaspete de busuioc
  • rozmarin
  • boia de ardei dulce
  • 5-6 căței de usturoi
  • mozzarella
  • 1 lingură mălai
  • câteva fire de pătrunjel verde
  • câteva fire de mărar verde

Mod de preparare

Punem untul la topit, în uleiul de măsline.

Adăugăm usturoiul presat și câte un praf din condimentele enumerate și le amestecăm bine.

Adăugăm și un praf de sare și lăsăm untul pe foc, să se aromatizeze, 4-5 minute.

Spălăm bine cartofii cu buretele de bucătarie, cu partea abrazivă, fără a-i decoji.

Îi așezăm apoi între doua furculițe și îi feliem subțire, exact cât ne permit furculițele, păstrându-le baza nestrăpunsă de cuțit.

Realizăm astfel acel evantai aspectuos, dar și util coacerii cartofilor.

Așezăm cartofii evantai într-o formă de copt, sau într-o tavă.

Luăm cu o linguriță din untul aromatizat și picurăm printre feliile de cartofi.

Turnăm apoi restul de unt peste cartofi, mai presăram puțină sare și puțin mălai, strecurăm printre felii și câteva frunze proaspete de busuioc, pentru un plus de aromă și prospețime, eventual mai adăugăm și puțin unt, dacă nu este suficient în tavă și dăm cartofii la cuptor, la 190 de grade C, pentru aproximativ o oră.

Pe la jumătatea timpului, scoatem tava din cuptor și mai picurăm peste cartofi unt din tavă, pentru a nu se usca în timpul tratamentului termic.

Cu 5-6 minute înainte de stingerea focului, aruncăm o mână de mozzarella rasă, peste cartofi.

Servim acești cartofi evantai, cu unt aromatizat, presărati cu verdeață, alături de o friptură, sau după cum am mai spus, cu diverse sosuri.

Sunt delicioși în orice combinație.

Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta cu pui si ciuperci brune

Postat de RuxyRux

Placinta cu pui si ciuperci brune

Aluatul: Se cerne faina, in mijloc se pune drojdia si deasupra 5 linguri lapte cald( din total), apoi pe margine se pune sarea, apoi ouale, untul moale si restul de lapte cald, se framanta...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta Cheddar cu rosii cherry

Postat de RuxyRux

Aperitiv tarta Cheddar cu rosii cherry

Prepararea blatului: Se cantaresc ingredientele, se amesteca untul rece bucati, cu oul, sarea, faina, laptele si otetul si se omogenizeaza aluatul, apoi se pune la rece timp de 30 de minute....

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.08.2017, 10:32
Chiar ca greu de refuzat! Ador cartofii!
la 16.08.2017, 11:05
Foarte buni! Am făcut și eu și mi-au plăcut...
la 16.08.2017, 11:41
Mulțumesc, Andra! Mulțumesc, Rodica!
la 16.08.2017, 12:19
Da-mi vreo trei evantaie din astea, ca-s in calduri...
la 16.08.2017, 13:32
buni buni

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking