Aperitiv cartofi in crusta de malai

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
24 Mai 2017 | 45343 vizualizari
Aperitiv cartofi in crusta de malai

Ideea acestei rețete de cartofi în crustă de malai, am preluat-o de pe blogul Absolut Delicios și țin  să le mulțumesc frumos, pentru că tare mult mi-a plăcut combinația. Nu am preparat-o întocmai ca în rețeta lor, dar a contat mult ideea, pe care eu am prelucrat-o după gustul alor mei.  

Ingrediente

  • 1 kg cartofi albi
  • 5 căței de usturoi
  • 20 g unt
  • 20 ml ulei
  • sare
  • busuioc uscat
  • 250 g mălai
  • 1/2 lingură boia de ardei dulce
  • 1/2 lingură boia de ardei afumată
  • 1 linguriță boia de ardei iute

Mod de preparare

Curățăm usturoiul, îl pisăm și îl frecăm cu ulei și untul moale.

Adăugăm sare și busuioc uscat.

Nu punem sare prea multă, pentru că mai adăugăm și la crustă.

Curățăm cartofii, îi spălăm și îi feliem în 6 sau în 8, în funcție de cât de mari sunt.

Amestecăm mălaiul cu boiaua de ardei și o lingură de sare mai mare, nu din cea fină, dar nici prea grunjoasă.

Amestecăm bine cartofii cu compoziția de usturoi, apoi îi trecem prin amestecul de mălai si boia, așa încât să fie bine îmbrăcați pe toate părțile.

Îi așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îi dăm la cuptor pentru 40-45 de minute, până se rumenesc bine și devin crocanți.

Îi servim ca garnitură la friptură, dar merg și simpli cu un sos de usturoi, pentru cei care nu servesc carne.

Sunt de mare efect acești cartofi în crustă de mălai, vă recomand cu încredere rețeta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cartofi in crusta de malai" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv budinca rest, restul e istorie

Postat de Constelatialeu

Aperitiv budinca rest, restul e istorie

Punem la fiert cartofii in coaja, punem sare in apa care fierb cartofii. Cat timp fierb taiem ceapa si mararul, intr-un castron amestecam urda cu branza de capra si cea de vaca. Peste amestecul de...

Citeste continuarea

Piept de pui imbracat in bacon

Postat de Dya

Piept de pui imbracat in bacon

Asezam feliile de bacon in scarita si presaram jumatate din cantitatea de cascaval ras. Adaugam pieptul de pui si presaram cascavalul ramas. Infasuram peste acesta feliile de bacon si le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2017, 20:18
In crusta de carnita nu puteai sa faci?
la 24.05.2017, 20:19
Uuu, ce faini sunt!
la 24.05.2017, 20:23
Ce aurii și frumoși sunt! Și cu siguranță, delicioși!
la 24.05.2017, 20:23
super buni
la 24.05.2017, 20:36
buni buni

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking