Aperitiv cartofi umpluti cu mozzarella si ou fiert, inveliti in bacon

Postat de oanapl in Aperitive / Garnituri
12 Noi 2017 | 5577 vizualizari
Aperitiv cartofi umpluti cu mozzarella si ou fiert, inveliti in bacon

Vă invit să încercați o rețetă delicioasă pe care eu am văzut-o la Merișor și mi-a plăcut tare mult. Mi se pare de mare efect și e foarte ușor de făcut. Mulțumesc Merișor pentru rețetă! :*

Ingrediente

  • 4 cartofi mari
  • 2 ouă fierte
  • 150 g mozzarella rasă
  • 200 g felii subțiri de bacon
  • sare
  • piper
  • rozmarin

Mod de preparare

Mai întâi fierbi cartofii, spălați bine și necurățați de coajă, în apă cu puțină sare. După ce au fiert bine îi treci prin jet de apă rece și îi cureți.
Îi tai în jumătăți și le scobești interiorul, cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire marchezi conturul pe unde să scobești interiorul, apoi folosești o linguriță, pentru a răzui interiorul.
Le lași o bază de circa 5 - 7 mm grosime.
Presari peste ei, rozmarin măcinat fin, sare și piper apoi adăugi mozzarella și așezi câte o jumătate de ou, pe câte una din jumătățile de cartofi.
Unești apoi jumătățile de cartofi, să formezi cartoful întreg, pe care îl îmbraci în feliile de bacon. Așezi mai întâi o felie de bacon de-a lungul cartofului să îmbrăci și vârfurile acestuia și cu două, sau trei felii, înfășori cartoful de-a latul.
Învelești cartofii cu hârtie de copt, pentru a presa bine feliile de bacon peste ei și îi dai la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade C. În ultimele 7-8 minute, desfaci hârtiile de pe cartofi, pentru ca baconul să se rumenească frumos peste cartofi.
Cartofii pot fi seviți fie simpli, cu ketchup,  cu murături sau ca garnitură la orice friptură.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cartofi umpluti cu mozzarella si ou fiert, inveliti in bacon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cartofi umpluti cu mozzarella si ou fiert, inveliti in bacon

Postat de merisor67

Cartofi umpluti cu mozzarella si ou fiert, inveliti in bacon

Mai întâi fierbem cartofii, spălați bine și necurățați de coajă, în apă clocotită cu puțină sare. Îi fierbem definitiv, să se pătrundă bine, apoi îi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.11.2017, 15:10
Suna foarte bine. cat de curand o sa incerc si eu.
la 12.11.2017, 15:34
Foarte buni!
la 12.11.2017, 15:49
Si eu vreau sa incerc aceasta reteta!
la 12.11.2017, 16:35
Mmmmmmm, ce gustosi!
la 12.11.2017, 16:37

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking