Aperitiv chec cu legume, carnati si mix de seminte

Postat de Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri
20 Aug 2018 | 4708 vizualizari
Aperitiv chec cu legume, carnati si mix de seminte

Merisor imi face mereu pofta cu preparatele ei, asa ca adesea pregatesc si eu ceva care sa semene cu ce a gatit ea. De data aceasta am preparat un chec aperitiv, profitand de faptul ca s-au facut multi dovlecei la tara anul acesta.

Ingrediente

  • 2 dovlecei (850 g)
  • 2 morcovi (200 g)
  • 1 ardei Kapia (175 g)
  • 1 ceapa mare
  • 100 ml ulei
  • sare, piper
  • 6 carnati afumati (240 g)
  • 2 oua
  • putin busuioc uscat
  • putin maghiran uscat
  • putin oregano uscat
  • 400 g smantana
  • 200 ml ulei
  • 350 g faina
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • 20 g mix de seminte (dovleac, floarea-soarelui, in, susan)

Mod de preparare

Dovleceii (curatati de coaja, spalati si dati pe razatoarea mare), morcovii (curatati se coaja, spalati si dati pe razatoarea mare), ardeiul (curatat de cotor si seminte, spalat si taiat marunt) si ceapa (curatata de foi, spalata si tocata) se calesc in ulei cu putina sare si piper proaspat macinat. Se pun apoi intr-o sita si se lasa sa se scurga si sa se racoreasca.

Carnatii se taie rondele groase si se prajesc.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Ouale, o lingurita rasa cu sare, putin busuioc uscat, putin maghiran uscat si putin oregano uscat se mixeaza. Se adauga smantana si uleiul si se omogenizeaza. Se adauga faina si praful de copt si se mixeaza. Se incorporeaza legumele calite si carnatii prajiti, amestecand usor cu o spatula din silicon. Se pune compozitia intr-o tava pentru cozonac unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se presara semintele pe deasupra si se introduce tava la cuptor pana cand checul este frumos rumenit si trece de testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec cu legume, carnati si mix de seminte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu ciuperci si nuci

Postat de gurita_ta2005

Tarta cu ciuperci si nuci

Se prepara aluatul: Se amesteca faina cu oul si untul taiat cuburi.Se framanta pana se obtine o compozitie moale,ca de miez de paine.Se pune intr-o folie alimentara si se lasa 30 minute la...

Citeste continuarea

Aperitiv saratele cu branza sarata si seminte de chimen

Postat de AdrianUdrea

Aperitiv saratele cu branza sarata si seminte de chimen

Se amesteca untul moale cu branza sarata, untura, oul si iaurtul. Se mixeaza cu un mixer pentru a se omogeniza. Apoi se adauga chimenul si faina, treptat si rezulta un aluat nu foarte ferm,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.08.2018, 09:43
la 20.08.2018, 09:52
Bunatate !
la 20.08.2018, 10:04
la 20.08.2018, 10:16
Arata minunat, sa va fie de bine!
la 20.08.2018, 18:21
Bun aperitiv !!!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking