Ingrediente
- 180 g de faina
- 6 oua la temperatura camerei
- 200 g de cascaval dat pe razatoare
- 150 g de masline fara samburi, rondele
- 150 g de kaizer afumat taiat cuburi
- 2 ardei kapia in otet tocati cuburi
- 1 lingurita rasa de boia
- 1 lingurita rasa de cimbru
- 1 plic de praf de copt
- 40 ml de ulei
- sare si piper dupa gust
- unt si faina pentru tapetat tava sau de hartie de copt
Mod de preparare
Reteta aceasta nu-i batuta in cuie, pastreaza doar faina si ouale si schimba ingredientele in functie de ce ti-a mai ramas prin frigider.
In prima faza, amesteca faina cu praful de copt. Folosind un mixer, bate ouale cu sare pana devin pufoase. Incorporeaza faina cu praful de copt amestecand in continuare. Procedeaza la fel si cu uleiul. Pune apoi cascavalul, maslinele, kaizerul, ardeii kapia, boia, cimbru si piper si de data aceasta amesteca folosind o spatula de silicon.
Tapeteaza cu unt si faina o forma de tort cu fund detasabil sau o forma de cozonac. Pune compozitia in aceasta si da-o in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C, pentru 30 de minute sau pana cand este perfect crescut si rumenit si a trecut testul scobitorii.
Lasa-l sa se raceasca pe un tocator. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec cu masline si kaizer afumat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|