Aperitiv chec cu naut si spanac

Postat de oanapl in Aperitive / Garnituri
11 Apr 2017 | 2951 vizualizari
Aperitiv chec cu naut si spanac

Pentru aceasta reteta am avut ca sursa de inspiratie o reteta de-a Laurei Adamache.

Ingrediente

  • 180 g faina + 1 lingurita faina (pentru naut)
  • 3 oua medii
  • 100 ml lapte
  • 80 ml ulei de masline
  • 75 g cascaval ras
  • 100 g spanac crud
  • 100 g naut
  • 1 lingurita mica rasa curry
  • 3/4 plic praf de copt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Mixezi ouale intregi pentru cateva minute, apoi adaugi uleiul si laptele si amesteci pana la omogenizare. 
Adaugi faina cernuta cu praful de copt si amesteci pana o incorporezi perfect in aluat. Adaugi cascavalul ras.
Speli spanacul si il tamponezi foarte bine cu hartie absorbanta de bucatarie. Spanacul trebuie sa fie complet uscat. Il toci marunt si il adaugi in aluat.
Scurgi nautul, il clatesti si il scurgi foarte foarte bine, apoi il pudrezi nautul cu 1 lingurita de faina si il adaugi si pe el in aluat. Adaugi sare si piper dupa gust si amesteci pana la omogenizare.
Tapetezi forma cu unt si faina, adaugi aluatul si introduci tava in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca. 40-45 de minute sau pana cand se rumeneste uniform. 
Il scoti din cuptor, il lasi 5-6 minute in forma, apoi il rastorni pe un gratar. Dupa ce se raceste, il tai felii si il servesti. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec cu naut si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pate de casă

Postat de CulinaryRainbow

Pate de casă

   Pentru început am spălat și am uscat 5 borcane de 370g. În ele voi pasteuriza și voi păstra pateul.    Am curățat ficatul de pielițe și cheaguri de...

Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu carnati si mozzarella in aluat fraged

Postat de merisor67

Aperitiv rulada cu carnati si mozzarella in aluat fraged

Pentru aluat, cernem făina într-un vas și o amestecăm cu puțină sare. Facem o adâncitură la mijlocul ei și punem acolo: oul, untul rece tăiat în cuburi și oțetul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2017, 18:15
la 11.04.2017, 18:27
Foarte gustos!
la 11.04.2017, 19:23
Asa este! multumesc!
la 11.04.2017, 19:41
ce super arata
la 11.04.2017, 19:44
Bun,bun!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking