Aperitiv chec cu spanac, gorgonzola si peste

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
20 Apr 2019 | 4477 vizualizari
Aperitiv chec cu spanac, gorgonzola si peste

Imi place sa pregatesc fel si fel de gustari, sub diverse combinatii, pentru ca suntem obisnuiti sa avem mai mereu gustari pregatite in casa. De aceasta data am ales un chec cu spanac, ca tot a inceput sezonul verdeturilor, combinat cu gorgonzola si sprot, ca asa simplu, nu prea il mananca nimeni la noi, insa daca il gatesc in diverse preparate, savureaza tot pana la ultima bucatica.

Ingrediente

  • 4 oua
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri lapte
  • 7 linguri faina
  • 100 gr gorgonzola
  • 250 gr spanac tocat congelat (sau proaspat)
  • 1 ardei kapia
  • 4 linguri boabe de porumb
  • 1 cutie sprot in ulei
  • 1/2 legatura marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita cu varf praf de copt

Mod de preparare

Spanacul il decongelati si il scurgeti bine. Daca folositi spanac proaspat, il opariti putin, apoi il tocati. Ardeiul kapia il curatati de cotor si seminte, il taiati cubulete. Branza gorgonzola o taiati patrate micute. Desfaceti cutia cu sprot, scurgeti uleiul. Puneti cateva servetele pe o farfurie, rasturnati pestele, ca sa absoarba cat mai mult din ulei. Mararul verde il tocati marunt. Galbenusurile le mixati cu putina sare si piper. Adaugati uleiul, apoi laptele. Puneti faina treptat, praful de copt, amestecati bine. Adaugati spanacul bine scurs, ardeiul kapia, mararul si amestecati. Acum puneti gorgonzola taiata, boabele de porumb, iar la final sprotul. Nu maruntiti pestele inainte, pentru ca se va face bucati dupa ce invartiti in compozitie. Albusurile le bateti cu un praf de sare pana devin spuma. Le adaugati in compozitia de mai sus, amestecati bine cu o spatula de silicon. Tapetati cu hartie de copt o tava de chec, rasturnati compozitia obtinuta. Introduceti checul in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru circa 45-50 de minute. Faceti testul cu scobitoarea ca sa fiti siguri ca este patruns checul. Cand este gata, il scoateti din cuptor si il lasati sa se racoreasca. Il portionati si serviti.  Este bun atat cald, dar si rece merge foarte bine. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec cu spanac, gorgonzola si peste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Retete similare

Aperitiv tarta cu branza, carnati si ciuperci

Postat de mirela0911

Aperitiv tarta cu branza, carnati si ciuperci

Aluatul: Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea si praful de copt. Se pune untul taiat in bucatele mici si se framanta intre degete pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga smantana, oul...

Citeste continuarea

Bulete de branza cu cascaval si ceapa verde

Postat de simona72

Bulete de branza cu cascaval si ceapa verde

Branza de vaci bine scursa de zer se zdrobeste cu furculita. Cascavalul, eu am folosit emmentaler, cascaval cu gauri, putin dulce fata de cascavalul obisnuit, se da pe razatoarea cu gauri mari si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2019, 20:46
Ce mult îmi place cum arată și cred că este tare bun...!
la 20.04.2019, 20:51
la 20.04.2019, 22:14
bun bun
la 20.04.2019, 22:15
Cred ca e o combinatie tare buna!
la 20.04.2019, 22:36
M-as risca sa gust....

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking