Cartofi frantuzesti

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
2 Iul 2016 | 22113 vizualizari
Cartofi frantuzesti

Sunt zile in care, parca suntem satui de carne, parca nu ne mai place, desi fac destul de des si preparate cu legume. Asa am patit intr-una din zilele trecute. Imi doream sa fac un preparat fara carne si tocmai sosise mama cu oua proaspete de tara. Pe loc mi-a zburat mintea spre acesti cartofi, care sunt de o mare bunatate. Ii puteti manca simpli, sau ii puteti servi si ca garnitura, este alegerea voastra.

Ingrediente

  • 10 cartofi potriviti
  • 6 oua fierte tari
  • 150 gr cascaval
  • 200 gr mozzarella
  • 3 linguri pline cu smantana de tara
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita ierburi de Provence
  • patrunjel verde
  • 1 lingura unt

Mod de preparare

Spalam cartofii, ii punem la fiert cu tot cu coaja. Ii fierbem cam 25 de minute.  Cand sunt gata, ii scurgem de apa, ii trecem pe sub un jet de apa rece, ii scurgem iarasi si ii lasam sa se raceasca. Cascavalul il trecem prin razatoarea cu ochiuri mari, mozzarella o taiem cubulete mici. Cartofii reci ii decojim, ii taiem felii rotunde. Decojim ouale fierte, le taiem tot felii rotunde. Pregatim doua vase de ceramica potrivite ( sau puteti folosi un singur vas mai mare). Ungem vasele bine cu unt. Asezam un strat de cartofi, presaram putin cascaval, apoi un strat de oua, iar la final un alt strat de cartofi. Batem oul spuma, adaugam smantana, sare, piper si ierburile de Provence. Turnam acest amestec in ambele vase. Deasupra presaram restul de cascaval si cuburile de mozzarella. Introducem vasele in cuptorul incins, pentru 25-30 de minute, la o temperatura potrivita. Cand cartofii prind o crusta rumena deasupra, ii scoatem si ii lasam putin la racorit. Ii servim calzi, cu o salata sau o muratura si cu putin patrunjel verde tocat, deasupra. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi frantuzesti la cuptor

Postat de Meea

Cartofi frantuzesti la cuptor

         Punem cartofii la fiert în coajă.          Fierbem apoi și 5 ouă (2 le lăsăm crude). Clătim ouăle și cartofii cu apă...

Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti cu carnati picanti de Plescoi

Postat de Ksenya

Cartofi frantuzesti cu carnati picanti de Plescoi

Spalam bine cartofii,ii punem la fiert cu putina sare.Dupa ce au fiert ii scurgem de apa si-i lasam la racit,apoi ii curatam de coaja.Separat se fierb 4 oua,celelelte se bat cu smantana  se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.07.2016, 20:32
foarte gustosi!
la 02.07.2016, 20:36
la 02.07.2016, 20:43
ce buni sunt
la 02.07.2016, 21:10
buni buni
la 02.07.2016, 21:15
Cat de bine arata!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking