Ingrediente
- Ingrediente:
- 10 cartofi
- 7 ouă
- 250 ml lapte
- 200 g smântână grasă
- 2 cârnați cu șuncă
- usturoi granulat, sare, cimbru, semințe de susan
- cașcaval, brânză
- ulei
- pesmet
Mod de preparare
Punem cartofii la fiert în coajă.
Fierbem apoi și 5 ouă (2 le lăsăm crude). Clătim ouăle și cartofii cu apă rece, apoi le decojim. Tăiem apoi cartofii și ouăle în felii potritive. Într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu pesmet așezăm primul strat de cartofi (un strat a fost format la mine din aprox. 2 cartofi), apoi un strat cu felii de cârnaț. Următorul strat va fii din ouă fierte (aprox. 1+1/2), apoi am răzuit cașcaval și brânză pe deasupra. Cotinuăm cu aceleași straturi (cartofi, cârnați, ouă, cașcaval), având grijă ca ultimul strat să fie de cartofi.
Separat, amestecăm laptele, cele 2 ouă crude, smâtâna, sarea și 1 linguriță de usturoi și adăugăm amestecul peste cartofi. Răzuim cașcaval pe deaspura și punem și cimbru.Presărăm apoi și semințe de susan. Dăm tava la cuptor pentru o oră, la foc tare, până când s-a făcut oul. În acest punct va mirosi a Rai în bucătarie haha:)).
Servim cartofii franțuzeși imediat sau după ce s-au răcit.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|