Ingrediente
- 6 oua
- 150 gr faina
- 3 linguri ulei
- 200 gr sunca
- 200 gr cascaval
- 150 gr masline cu ardei
- 1/2 ardei verde
- 1/2 ardei rosu
- 1 ceapa
- 1 lingurita cu varf praf de copt
- sare
- piper
Mod de preparare
Ceapa se curata de coaja, apoi se taie marunt si se pune la calit in putin ulei ( 2 linguri) cu un varf de sare. Se caleste pana devine moale si dulce si sticloasa. Ea va da checului o aroma minunata.
Pana cand ceapa se raceste, ne taiem restul de ingrediente ( sunca, ardeii, maslinele si cascavalul pe care il radem pe razatoarea cu gauri mari).
Spargem intr-un bol ouale si le mixam cu praful de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt . Se obtine o compozitie omogena. Se adauga si uleiul, apoi piperul mixand pana la incorporarea lor. In aluatul pentru acest chec sarat se adauga si restul de ingrediente maruntite amestecand foarte bine sa se omogenizele perfect .
Tava de chec (30/15 cm) o ungem cu faina si o tapetam cu pesmet apoi se toarna compozitia de chec in ea, apoi se pune la copt in cuptorul preincalzit timp de 30-35 minute la 180 grade celsius.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec sarat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|