Aperitiv cheesecake cu branza cu mucegai, nuci si chutney de ceapa rosie

Postat de Bucataras in Aperitive / Garnituri
17 Mar 2020 | 3247 vizualizari
Aperitiv cheesecake cu branza cu mucegai, nuci si chutney de ceapa rosie

Astazi vin cu o reteta deosebita: un cheesecake cu branza cu mucegai, nuci, cu un topping de dulceata de ceapa si frunze proaspete si colorate de salata. Date fiind ingredientele folosite, cheesecake-ul este destul de satios, dar in acelasi timp delicios, savuros, numai bun de preparat pentru o ocazie speciala. 

Ingrediente

  • 6 foi subtiri de placinta
  • unt topit pentru uns foile
  • 600 g branza cremoasa (mascarpone+crema de branza cu smantana)
  • 3 oua
  • 3 linguri faina alba
  • 50 g miez nuca
  • 200 g branza cu mucegai (blue cheese)
  • Pt topping:
  • 1 borcanel dulceata de ceapa cu stafide
  • o mana de miez de nuca
  • frunze proaspete de salata (divers colorate)
  • chives sau fruze de ceapa verde

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 150 grade C. 

Prajeste nucile intr-o tigaie sau pune-le la cuptor pana se rumenesc usor. 

Intre timp tapeteaza forma de copt cu foile de placinta unse pe rand cu unt. Taie marginile foilor. 

Mixeaza branza intr-un bol sau in vasul robotului pana devine moale si omogena. Adauga ouale (batute deja) si amesteca bine. 

Incorporeaza si faina adaugata in ploaie, apoi nucile si bucati de branza cu mucegai. 

Toarna compozitia peste foi in tava si pune la cuptor pentru 50-55 minute. 

Lasa cheesecake-ul sa se raceasca bine inainte de a-l scoate din forma de copt, apoi asaza-l pe platoul de servit. 

Pune cu o spatula dulceata de ceapa rosie pe deasupra formand un strat subtire si niveleaza. 

Presara frunze colorate de salata, bucati de nuci si frunze de ceapa verde tocate marunt. 

Cum spuneam si mai devreme, cheesecake-ul cu branza cu mucegai si nuci e destul de consistent, asa ca o felie subtire e suficienta si merge incredibil de bine cu un pahar cu vin rosu sec. 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cheesecake cu branza cu mucegai, nuci si chutney de ceapa rosie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Melci cu sunca si cascaval

Postat de Irina

Melci cu sunca si cascaval

Am folosit aluat pentru foietaj congelat, drept care, intai am lasat foaia sa se dezghete. Intre timp am pregatit celelalte ingrediente: am dat cascavalul pe razatoare, am spalat rosia si am...

Citeste continuarea

Saratele cu cascaval

Postat de GeorgianaGrigorescu

Saratele cu cascaval

Framantam margarina cu faina, adaugand pe rand apa minerala, ouale,cascavalul si faina.Adaugam faina pana obtinem o coca mai tare,Introducem la rece pentru o ora. Intindem aluatul pe o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2020, 20:18
la 17.03.2020, 20:42
la 17.03.2020, 20:58
Explozie de arome!
la 17.03.2020, 21:03
la 17.03.2020, 21:07
Ce combinatie faina!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking