Aperitiv cheesecake cu topping de rosii

Postat de oanapl in Aperitive / Garnituri
26 Apr 2017 | 4068 vizualizari
Aperitiv cheesecake cu topping de rosii

Delicii de Paste Pentru acest aperitiv delicios m-am inspirat de pe blogul Andreea Chinesefood

Ingrediente

  •  blat:
  • 1 ou
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri sos de rosii
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri faina
  • ½ lingurita praf de copt
  •  crema:
  • 200 g crema de branza Delaco
  • 50 g telemea
  • 2 fire ceapa verde
  • 30 g masline
  • ½ plic gelatina
  • piper
  •  topping:
  • 1 conserva rosii intregi decojite 400g
  • ½ plic gelatina
  • busuioc
  • oregano
  • 1 praf sare
  • 1 praf piper
  • otet balsamic

Mod de preparare

Pentru aluat, separi albusul de galbenus, apoi freci galbenusul cu ulei, smantana, sare si 2 linguri de sos de rosii. Adaugi faina cernuta cu praful de copt. Separat, bati albusul spuma tare si il incorporezi in primul amestec. Torni aluatul intr-o tava unsa cu unt si o introduci in cuptorul preincalzit, la 160 de grade C, pentru 15 minute.

Dupa ce s-a racit aluatul, il decupezi cu ajutorul unor inele de montat.

Pui ½ plic de gelatina la hidratat in 40 ml apa pentru 10 minute, apoi pui vasul pe baie de aburi si o lasi sa se dizolve.

Pentru compozitia de branza, razi telemeaua si adaugi peste ea crema de branza, ceapa tocata marunt, maslinele taiate cubulete mici, piper si apoi amesteci. Adaugi gelatina peste crema de branza si amesteci pana se omogenizeaza compozitia.

Torni crema de branza peste aluat si dai la frigider.

Pentru topping, decojesti rosiile si le pui intr-un vas si le pasezi cu un blender vertical, pana obtii un suc gros de rosii. Fierbi sucul de rosii timp de 10-15 minute, pana scade la jumatate. Condimentezi cu sare, piper, oregano si busuioc, iar la sfarsit, adaugi otetul balsamic.

Strecori amestecul de rosii, pentru a obtine o compozitie cremoasa.

Pui ½ plic de gelatina la hidratat, in 40 ml apa pentru 10 minute, apoi pui vasul pe baie de aburi si o lasi sa se dizolve. Amesteci gelatina cu sucul de rosii racit, apoi torni compozitia peste crema de branza si introduci formele in frigider pentru 1-2 ore.

Dupa ce s-a intarit toppingul, inainte de a scoate inelele, treci cu grija de jur imprejur cu un cutit pentru a dezlipi marginile.

 Decorezi cu ceapa verde si servesti aperitivul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cheesecake cu topping de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cornulețe aperitiv

Postat de panacris

Cornulețe aperitiv

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojidia (Atentie! Pastrati aceasta ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se...

Citeste continuarea

Placintele cu piept de pui si ciuperci

Postat de oanapl

Placintele cu piept de pui si ciuperci

Freci drojdia cu zaharul, apoi o diluezi cu putin lapte caldut, apoi adaugi o lingura de faina si obtii o maia pe care o lasi la dospit 10-15 minute. Cerni faina intr-un vas, faci o gaura in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2017, 18:04
Woow! Arata minunat!
la 26.04.2017, 18:07
la 26.04.2017, 18:21
Minunateee!
la 26.04.2017, 18:23
Va multumesc!
la 26.04.2017, 18:25
Super! Imi place ideea!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking