Aperitiv chiftele cu dovlecel si ton

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
17 Oct 2020 | 4783 vizualizari
Aperitiv chiftele cu dovlecel si ton

Daca v-ati saturat de chiftelele din carne, dar iubiti tonul, va recomand aceasta reteta. Ies niste chiftele grozave, tare gustoase si aromate. Ai mei au fost atat de incantati, ca nu ma asteptam. Dar ce poate fi rau sa combini niste legume, ton, parmezan si ceva verdeata? Prea bune, o reteta de pregatit mai des!

Ingrediente

  • 1 dovlecel potrivit
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mica
  • 160 gr ton in ulei de masline
  • 2 linguri pline cu parmezan
  • 1 ou
  • 4-5 crengute patrunjel verde
  • 4-5 frunze busuioc verde (sau uscat)
  • 2 felii de paine
  • sare
  • piper
  • 1 lingura plina cu faina alba
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • pesmet pentru tavalit chiftelele

Mod de preparare

Dovlecelul il taiati cuburi, apoi il dati in robot, dar nu il faceti pasta. Il presarati cu putina sare, il puneti intr-o sita. Morcovul curatat si ceapa, le tocati tot in robot. Tonul il scurgeti foarte bine de ulei. Verdeata o tocati marunt. Painea o inmuiati in lapte (apa), apoi o scurgeti bine intre maini si o faramitati.

Intr-un bol puneti dovlecelul, pe care ii scurgeti bine inainte intre maini. Adaugati morcovul cu ceapa si tonul. Incorporati verdeata si painea. La final adaugati oul faina, parmezanul si amestecati bine compozitia. La final condimentati cu sare si piper.

Tapetati cu hartie de copt o tava, o stropiti cu putin ulei de masline. Luati in mana bucatele din compozitie. Formati bile, apoi le tavaliti bine prin pesmet si le asezati in tava.

Cand le terminati pe toate de format, le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 25-30 de minute. Trebuie sa fie usor rumenite. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor. Le lasati putin sa se racoreasca, apoi puteti servi!

Sunt foarte bune si reci! Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chiftele cu dovlecel si ton" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

Postat de rocsi_1612

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

Iata cum se prepara Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos Blatul: Separati ouale. Amestecati galbenusurile cu uleiul, sana, parmezan. Puneti sare, piper,...

Citeste continuarea

Garnitura de cartofi

Postat de caroline

Garnitura de cartofi

Mai intai curatam cartofii de coaja, ii spalam, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare pentru 15-20 minute.  Cand cartofii s-au fiert, ii scurgem bine de apa . ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.10.2020, 20:53
Cred ca sunt gustoase, as vrea un ton mai ridicat daca se poate...
la 17.10.2020, 21:40
Adauga comentariu...
la 17.10.2020, 22:15
la 17.10.2020, 22:28
Nu-i rea ideea! Poate așa păcălesc și eu Zmeii să mai mănâce și pește!
la 17.10.2020, 23:14

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking