Ingrediente
Pentru chiftelutele de ton am folosit
- 2 cutii, 160 g fiecare, conserva de ton
- 1 ceapa
- 1 cartof
- patrunjel verde, tocat
- 1 lingurita boia dulce
- 3 felii paine inmuiate in lapte si stoarse bine
- sare
- piper
- 3 oua
- 150 g sunca (porc, pui, curcan – afumata)
- ulei pentru prajit
- optional-pesmet
Pentru garnitura
- 6-7 cartofi medii, taiati cubulete
- 1 lingura ulei
- 2 linguri condiment pentru cartofi
Mod de preparare
Mod de preparare Chiftelute cu ton
Da prin masina de tocat, pe rand, ceapa curatata, cartoful spalat si curatat, sunca si patrunjelul.
Pune-le pe toate intr-un bol.
Scurge bine tonul si adauga-l peste celelalte ingrediente.
Pune si painea stoarsa bine si condimentele – boiaua, sare si piper dupa gust.
Initial am adaugat in compozitie un ou, dar, treptat, am mai pus cate unul dupa ce s-a incorporat precedentul.
Cu mana framanta bine compozitia. Dupa ce amestecul e omogen mai adauga un ou, amesteca si pune si ultimul.
Amesteca, in mod circular, timp de 5 minute.
Doar daca este cazul si compozitia ti se pare prea moale, adauga pesmet, dar incearca sa nu, astfel chiftelutele vor iesi moi si pufoase, nu uscate
Da vasul la rece pentru 20 minute, apoi, cu mainile umede, formeaza bilute de compozitie pe care le asezi pe-o planseta.
Intre timp cartofii curatati, spalati si taiati cubulete, amesteca-i cu condimentul Vegeta si uleiul, pune-i intr-o tavita in care ai pus hartie pentru copt si da-i la cuptor, la 200 grade, pentru 25 -30 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chiftelute cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|