Aperitiv chiroste cu branza

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
10 Mar 2018 | 6127 vizualizari

Mai mult ca sigur ati auzit de acest preparat, la noi in Moldova se numesc chiroste, in alte parti se numesc coltunasti sau piroste. Sunt niste bucatele de aluat, umplute cu branza, noi le umplem cu branza sarata, iar apoi sunt fierte in apa. In copilarie, de lasata secului, mancam asa ceva, erau presarate cu zahar sau cu nuca macinata si se zicea ca sunt o delicatese. Acum, printre atatea fineturi si prajituri cu creme, putine persoane mai fac chiroste de lasata secului, pe la tara se mai pastreaza traditia. Asa ca, dupa cativa ani, m-am hotarat si eu sa le pregatesc, ca sa imi mai aduc aminte de copilarie.

Inapoi la reteta

Comentarii (26)

la 11.03.2018, 10:36
Nu am mancat niciodata dar as servi cu mare pofta si 2 portii!
la 11.03.2018, 18:14
ma invit si eu la masa
la 11.03.2018, 19:20
Va multumesc mult pentru toate aprecierile!
la 12.03.2018, 09:43
arata tare bine!
la 12.03.2018, 15:19
la 12.03.2018, 19:51
Multumesc mult!
la 21.03.2018, 14:38
la 21.03.2018, 18:34
trebuie sa fie super
la 21.03.2018, 19:01
Va multumesc mult!
la 22.03.2018, 16:23
Arata bine, si nu pare deloc complicat..de incercat!
la 22.03.2018, 19:09
Multumesc Alexya!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking