Ingrediente
- 1 dovlecel ras
- 2 ouă medii
- 200 g brânză dulce
- 100 g telemea
- 30 ml ulei
- 200 g iaurt
- 150 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- piper
- busuioc
- sare
- mărar verde
- 1/2 legătură pătrunjel verde
Mod de preparare
Mixezi ouăle până când devin spumoase, apoi adaugi pe rând uleiul, iaurtul, dovlecelul ras, dar nescurs si brânzeturile mărunțite.
Adaugi, treptat, făina cernută cu praful de copt, urmărind să iasă o compoziție puțin mai groasă decât la clătitele clasice.
Adaugi condimentele si verdeața, omogenizezi totul și lași la odihnit 15-20 de minute.
Ungi tigaia cu puțin ulei, o pui la încins și torni câte un polonic din compoziție, înclinând tigaia să se dispună compoziția uniform.
Rumenești clătitele pe ambele părți la foc mediu, intorcându-le cu o spatulă.
Le servești cu diverse salate sau cremă de brânză.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv clatite cu branza si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|