Aperitiv clatite cu dovlecel, mozzarella si sunca presata

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
12 Mar 2017 | 3872 vizualizari
Aperitiv clatite cu dovlecel, mozzarella si sunca presata

Bune atat calde cat si reci, chiar si luate la pachet.

Ingrediente

  • aluat clatite:
  • 1 dovlecel (500 g curățat)
  • 150 g brânză de vaci
  • 400 g iaurt cremos
  • 3 ouă micuțe
  • 1/2 legătură mărar
  • 350 g făină
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • umplutura:
  • 150 g mozzarella
  • 200 g șuncă presată

Mod de preparare

Curățăm dovlecelul de coajă și semințe și îl dăm pe răzătoare. Îl amestecăm cu brânza și mărarul tocat.

Batem ouăle cu un praf de sare, apoi le amestecăm cu iaurtul cremos și adăugăm amestecul peste compoziția de dovlecel și brânză.

Omogenizăm și încorporăm, treptat, făina. Punem făină până obținem o compoziție mai groasă decât la clătitele obișnuite.

Trebuie să fie un aluat compact, bine legat. Potrivim gustul cu sare, piper și boia de ardei, apoi lăsăm aluatul de clătite aperitiv cu dovlecel să se odihnească 10 minute, după care preparăm clătitele.

Eu le-am preparat la panini maker, pentru că imi place cum ies la acest aparat, dar se pot prepara la fel de bine și la tigaie.

Dovlecelul se poate scurge de surplusul de zeamă, dacă se dorește doar pulpa, eu îl las, de obicei, cu totul.

Umplem clătitele cu mozzarella și cîte o felie de șuncă presată, imediat ce le preparăm, ca să se topească mozzarella ușor și să lipească șunca presată de foaia de clătită.

Peste mozzarella presărăm și câte puțin chimen, îi va da un gust aparte. Le rulăm strâns pentru a le putea porționa frumos.

Pot să spun că sunt de mare efect aceste clătite aperitiv cu dovlecel, umplute cu mozzarela și șuncă presată, vi le recomand cu toată încrederea.

Sunt foarte bune, atât calde, cât și reci, dar se pot și reîncâlzi la microunde.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv clatite cu dovlecel, mozzarella si sunca presata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Carnaciori de pui in aluat

Postat de Ela68

Carnaciori de pui in aluat

1. Drojdia se amesteca cu zaharul pana se lichefiaza, se adauga putin lapte caldut si putina faina si lasam la crescut. 2. Adaugam oul batut, sarea si resul de faina, apoi treptat laptele...

Citeste continuarea

Drob de pui (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Drob de pui (reteta video)

Fierbeti pipotele si inimile, spalate si curatate, in apa rece cu putina sare pana se inmoaie bine (aprox 30 de minute). Luati spuma din cand in cand Cat timp ferb pipotele, caliti facateii ,in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2017, 16:59
Minunate!
la 12.03.2017, 17:04
o bunatate cred ca au fost
la 12.03.2017, 17:35
Ti-au iesit superb!
la 12.03.2017, 17:41
Multumesc, Ruxule!
la 12.03.2017, 17:41
Dia, chiar le-a plăcut băietilor mei!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking