Aperitiv clatite cu faina de hrisca / Galettes bretonnes (fara gluten)

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
1 Oct 2020 | 4178 vizualizari
Aperitiv clatite cu faina de hrisca / Galettes bretonnes (fara gluten)

Nu sunt clătite, in Bretania se numesc 'galette' caci sunt sarate si facute cu numai făină de hrișcă.  Exista si clătite bretone dar sunt făcute cu un amestec de făină de grau si făină de hrișcă. Galetele sunt mai dificil de facut caci faina de hrisca este o faina fara gluten.   https://www.blogulluicatalina.com/2020/09/clatite-cu-faina-de-hrisca-galettes.html

Ingrediente

  • 200 g de făină de hrișcă bio (de preferat macinata pe o moara traditionala cu pietre)
  • 450 - 500 ml de apa
  • 1 ou
  • sare
  • 20 g de unt demi sarat
  • unt pentru gatit

Mod de preparare

Topiti untul semi sarat la microunde.
Intr-un castron sau in bolul robotului puneti făina de hrișcă, oul si sarea.
Amestecati bine si adaugati apa treptat amestecand .
La sfarsit puneti untul topit si racit.
Trebuie sa obtineti un aluat un pic mai gros decat cel pentru clatitele obisnuite.
Lasati sa se odihneasca 2 ore la rece.

Dupa 2 ore am amestecat aluatul si am adaugat un pic de apa -50 ml.

Ungeti o tigaie cu unt si puneti-o la-ncalzit.

Puneti un polonic de aluat si miscati tigaia ca acesta sa se intinda pe tot fundul tigaii.
Lasati sa se coaca si intoarceti-o cu grija (desprindeti marginile ei inainte).
Coaceti pe cealalta parte si scoateti pe un platou.

Sunt mai fragile decat cele cu gluten. Prima am ratat-o, am pus prea mult unt si tigaia nu era incalzita suficient. Repetati si faceti toate clatitele.  

Le umpleti apoi dupa dorinta. Va dau un exemplu. Puneti clatita facuta in tigaia unsa, puneti o felie de branza , spargeti un ou in mijloc adaugati sunca sau jambon si cascaval ras.
Focul trebuie să fie scazut pentru ca oul să se gătească iar clătita să nu se ardă. Impaturiti marginile si cand oul este gatit si cascavalul topit este gata. Serviti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv clatite cu faina de hrisca / Galettes bretonnes (fara gluten)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta aperitiv cu branza sarata

Postat de RuxyRux

Placinta aperitiv cu branza sarata

Foile de placinta se suprapun desfacute in tava si se coc 15 minute. Se lasa la racit. Intr-un vas amestecam iaurtul cu ouale, verdeata si ceapa tocate marunt. Adaugam untul topit si amestecam...

Citeste continuarea

Chiftelute de pleurotus cu branza

Postat de RuxyRux

Chiftelute de pleurotus cu branza

Ciupercile se spala, se storc bine de apa( lasa destula). Le punem la robot( masina de tocat ce doriti), impreuna cu ceapa, usturoiul, patrunjelul, mararul, cartoful razuit  pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.10.2020, 20:27
Interesante...! Dar nu știu cum este hrișca...
la 01.10.2020, 21:04
la 01.10.2020, 21:36
Bune!
la 02.10.2020, 09:02
Interesante!
la 02.10.2020, 10:05
bune ,faina de hrisca rar gasesti prin RO ,doar daca o faci acasa din hrisca. Imi place

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking