Aperitiv clatite cu spanac, umplute cu crema de branza

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
16 Feb 2020 | 1806 vizualizari
Aperitiv clatite cu spanac, umplute cu crema de branza

Mărturisesc că am descoperit foarte târziu spanacul, dar mi-a plăcut foarte mult de prima dată. Așa că de atunci am inclus această legumă în cât mai multe rețete consacrate, sau inedite și nu am regretat nici o clipă. După ce am încercat clătitele cu cartofi, m-am gândit că merită să le încerc și pe acestea, cu spanac, iar acum, după ce le-am gustat, pot spune că sunt absolut excelente. Sunt foarte fragede și au un gust cu totul și cu totul special. Cât despre aspect, nici nu pot să vă povestesc cum le-am admirat ”devenirea” în tigaie, cu mare nerăbdare și apoi transferul lor în farfurie... Atât de bune mi s-au părut, încât voi mai face, cât de curând, dar atunci voi încerca o altă umplutură: cremă de pește afumat, pentru că am aflat că se potrivește nemaipomenit de bine cu acest gen de clătite aperitiv. De fapt, aceste clătite sunt atât de bune, încât sunt un deliciu și simple, fără umplutură... Din ingredientele de mai jos am făcut 12 clătite subțiri, gustoase și elastice, ceea ce  permite plierea, împăturirea, sau rularea lor cu mare ușurință.

Ingrediente

  • Pentru clătite:
  • 100 grame de spanac (baby)
  • 2 ouă
  • 150 grame de făină albă
  • 150 ml de lapte
  • 50 ml de apă minerală
  • 1/2 linguriță de sare extrafină
  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • sare
  • piper
  • oregano
  • ulei de floarea soarelui, pentru prăjit
  • Pentru umplut:
  • 1 cutie de cremă de brânză
  • Pentru servit:
  • 1-2 roșii

Mod de preparare

Spanacul se spală în două-trei ape și apoi se opărește timp de 4 minute în apa care fierbe și în care s-au pus: 1/2 linguriță de sare și 1/2 linguriță de bicarbonat.

După acest interval de timp, se strecoară spanacul, se lasă să se răcorească și apoi se pasează fin.

Se adaugă alternativ, făină, câte o lingură, ouăle, pe rând și laptele, puțin câte puțin. Când aceste ingrediente s-au încorporat, se adaugă condimentele, după gust (sarea, piperul și oregano), zahărul, uleiul de măsline și apa minerală.

Se omogenizează compoziția și se fac clătitele, în tigaia încinsă, unsă cu un strat subțire de ulei de floarea soarelui.

Când s-au făcut toate clătitele, se umplu cu cremă de brânză și se servesc calde, cu feliuțe de roșii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv clatite cu spanac, umplute cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Retete similare

Placinte cu varza

Postat de Irina

Placinte cu varza

Am amestecat ingredientele pentru aluat, dupa care l-am lasat la crescut. Intre timp am tocat varza, am calit-o in 2 linguri de ulei si am condimentat-o cu sare si piper. Pentru un gust usor...

Citeste continuarea

Hummus cu dovleac copt

Postat de Ela68

Hummus cu dovleac copt

1. Coacem dovleacul la cuptor, la foc mediu pana ce intra usor furculita in el. Il lasam la racit si il curatam de coaja. Pentru a obtine 330gr de dovleac copt, am folosit 600 gr dovleac crud....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 16.02.2020, 18:42
la 16.02.2020, 19:54
Tare bune și cu urzici, sfeclă
la 16.02.2020, 20:04
Și mie mi-au plăcut mult!
la 16.02.2020, 20:23
Într-adevăr, Cristina! Chiar merită încercat și cu alte legume... Mulțumesc frumos pentru atenție!
la 16.02.2020, 20:23
Mă bucur mult, Merișor, că ți-au plăcut... Eu am fost pur și simplu entuziasmată...

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking