Ingrediente
- Pentru aluat:
- 150 grame de făină albă
- 150-175 ml lapte dulce
- 2 ouă
- 25 grame unt topit
- 1 linguriță de zahăr tos
- 1 praf de bicarbonat
- 1 praf de sare
- piper
- boia de ardei dulce (facultativ)
- ulei pentru prăjit clătitele
- Pentru umplutură:
- 50 grame unt
- 150-200 grame șuncă de Praga
- 150-200 grame cașcaval
Mod de preparare
Se răzuie cașcavalul pe răzătoarea mică, iar șunca de Praga se taie mărunt.
Se face un aluat subțire de clătite din: făină, ouă, lapte, zahăr, unt, sare, piper, bicarbonat.
Se unge tigaia de clătite cu ulei și se fac clătitele, una după alta. Când s-a epuizat tot aluatul și s-au făcut toate clătitele, se trece la umplerea lor.
Se ung foile de clătite cu unt, se presară pe mijlocul lor cașcaval răzuit, peste care se pune șunca tăiată mărunt și un alt strat de cașcaval răzuit.
Se împăturesc clătitele și se pun într-o tavă unsă cu unt în prealabil. Se răzuie un strat subțire de cașcaval peste clătite și se dă tava la cuptor, la foc mediu, pentru câteva minute, cât să se înmoaie cașcavalul din interior.
Se servesc calde, imediat ce sunt scoase din cuptor. Sunt bune și reci, sau se pot reîncălzi la cuptorul cu microunde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv clatite cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|