Aperitiv coltunasi ardelenesti

Postat de dantes in Aperitive / Garnituri
12 Dec 2017 | 2958 vizualizari
Aperitiv coltunasi ardelenesti

Reteta Romaneasca

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 250 g faina
  • 50 g branza telemea
  • 1 ceapa
  • boia
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se fierb cartofii, se lasa la racit. Se curata si se dau prin razatoare.

Impartim cantitatea de cartofi in doua. O parte o amestecam cu faina si putina sare pana obtinem o coca elastica pe care o intindem intr-o foaie, nu prea subtire si o decupam in cercuri cu diametru de 6-8 cm. 

Taiem ceapa marunt si o calim in ulei, adaugam boia si cand ceapa este calita, oprim focul si o amestecam cu cealalta parte de cartofi si branza data pe razatoare; condimentam dupa gust cu sare si piper.

Din compozitia obtinuta, punem cate o lingura pe fiecare cerc de aluat si formam coltunasii, avand crija sa fie bine lipite marginile. Punem coltunasii la fiert, in apa fierbinte, circa 10 minute, apoi ii scoatem din apa si ii scurgem bine si ii prajim in ulei fierbinte pana devin aurii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv coltunasi ardelenesti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta cu branza

Postat de sufletista

Placinta cu branza

Intr-un bol se cerne faina, adaugam sarea si amestecam dupa care facem o gaura in mijloc adaugam oul batut cu furculita, drojdia dizolvata cu putin lapte, uleiul si incepem sa framantam adaugand...

Citeste continuarea

Placinte sarate, cu urda si marar

Postat de rocsi_1612

Placinte sarate, cu urda si marar

Aluatul: Intr-un bol cernem faina, punem sarea, drojdia uscata si le amestecam cu o lingura. Batem ouale cu smantana spuma, le adaugam peste faina. Incepem sa le amestecam cu mana. Turnam si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.12.2017, 13:58
la 12.12.2017, 14:09
Foarte buni, colțunașii! Eu fac în mod special în post, dar fără brânză, ci numai cu cartofi, ceapă și condimente.
la 12.12.2017, 14:21
la 12.12.2017, 14:37
Foarte buni!
la 12.12.2017, 15:22

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking