Aperitiv coltunasi cu carne tocata preparati la cuptor

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
3 Mar 2019 | 2170 vizualizari
Aperitiv coltunasi cu carne tocata preparati la cuptor

Tare buni acești colțunași calzi, serviți cu ketchup, sau cu salată, dar și reci, luați la pachet! Pentru prepararea colțunașilor din această rețetă am făcut curățenie în frigider și am folosit toate preparatele din carne

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 gălbenușuri
  • 200 g unt cu 82% grăsime
  • 200 ml lapte
  • 500 g făină
  • sare
  • 1 lingură oțet
  • 1 gălbenuș + 1 linguriță lapte, pentru uns
  • semințe de chimen
  • semințe de susan
  • Pentru umplut:
  • 1 kg preparate din carne (friptură și chiftele)
  • 2 cepe micuțe
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 2 linguri dulceață de ardei iuți
  • cimbru
  • sare
  • 3 albușuri
  • 150 g mozzarella
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 lingură ulei

Mod de preparare

Pentru aluatul de colțunași, cernem 3/4 din cantitatea de făină într-un vas și o amestecăm cu puțină sare. Facem o adâncitură la mijloc unde punem: gălbenușurile, untul rece tăiat în cuburi și oțetul. Cu vârful degetelor frământăm aluatul, adăugând, treptat și laptele rece. Mai adăugăm și făină atât cât necesită, pentru a obține un aluat nelipicios. Acoperim aluatul cu o folie alimentară și îl lăsăm la odihnit, la loc răcoros, până pregătim umplutura. Pentru umplutură, curățăm și tocăm legumele mărunt, apoi le călim ușor în puțin ulei încins. Trecem preparatele din carne prin robot, sau prin mașina de tocat și le adăugăm peste legumele călite. Stingem focul, pentru că preparatele din carne nu mai necesită alt tratament termic. Adăugăm dulceața de ardei iuți, cele 3 albușuri, sare, cimbru și pătrunjelul tocat. Omogenizăm bine compoziția, apoi adăugăm mozzarella dată pe răzătoare și din nou omogenizăm. Împărțim aluatul în 8 părți aproximativ egale, pe care le modelăm sub formă de sfere. Pe masa înfăinată, întindem pe rând fiecare sferă într-o foaie subțire, de formă rotundă. Punem câte 2 linguri din compoziția de umplutură la mijlocul aluatului. Apoi îndoim o parte de aluat peste umplutură, unind marginile aluatului și formând un semicerc. Cu un decupator sau un cuțit tăiem surplusul de aluat de pe margini. Apoi presăm cu o furculiță trecută prin făină marginile de aluat lipite, pentru a nu se desface în timpul coacerii. Procedăm așa cu toate sferele de aluat. Din decupajele marginilor colțunașilor, am mai asamblat alți 2 colțunași. Așezăm colțunașii în tava tapetată cu hârtie de copt, îi ungem cu gălbenuș de ou amestecat cu lapte și presărăm chimen peste jumătate din ei și susan peste cealaltă jumătate. Coacem colțunașii în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 25-30 de minute, sau până când aluatul este bine rumenit. Îi servim fie calzi, cu ketchup, cu salată, sau cu diverse sosuri, dar sunt delicioși și reci, luați la pachet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv coltunasi cu carne tocata preparati la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Retete similare

Mamaliguta cu surprize

Postat de merisor67

Mamaliguta cu surprize

Pentru mamaliguta punem apa la fiert impreuna cu sarea si 2-3 linguri de malai. Lasam sa dea in clocot dupa care incepem sa punem restul de malai, putin cate putin si mestecand continuu. Eu...

Citeste continuarea

Placinta cu dovlecei si parmezan

Postat de Ela68

Placinta cu dovlecei si parmezan

1. Aluatul se lasa la dezghetat.  2. Dovleceii se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mici. Se presara sare si se lasa cateva minute sa iasa apa din ei. Se scurg bine si se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 03.03.2019, 10:47
Foarte bune! Și nouă ne plac mult
la 03.03.2019, 11:11
buni buni
la 03.03.2019, 12:48
coltunasii astia nu trebuiau sa fie mov, ca la mine-n gradina asa cresc, mai mov....
la 03.03.2019, 13:00
N-am făcut la cuptor, dar tot buni trebuie să fie și așa...!
la 03.03.2019, 13:18
Tare buni!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking