Aperitiv cornulete sarate cu Ceva Fin de la Delaco

Postat de babi5 in Aperitive / Garnituri
22 Dec 2013 | 56271 vizualizari
Aperitiv cornulete sarate cu Ceva Fin de la Delaco

Dragii mei, aceasta este reteta cu nr 1 la mine in caietul de prajituri si este scrisa cu vreo 25 ani in urma. Sunt niste cornulete aperitiv foarte, foarte bune. Azi m-a sunat fiica mea si m-a rugat sa le fac. Si fiindca vorba multa este saracia omului, sa trecem la treaba.

Ingrediente

  • 1 cubulet drojdie
  • 500 gr faina
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 100 ml lapte
  • 200 gr margarina
  • 175 gr (1 cutie) Ceva fin de la Delaco
  • seminte de mac, susan sau chimen

Mod de preparare

Intr-un castron se pune faina in care se face o adancitura, se adauga laptele caldut, drojdia, zaharul si sarea si se face o maia care se lasa sa creasca 15 minute.

Intre timp separam doua oua, albusul de galbenus si intr-o cratita topim margarina. Adaugam peste faina galbenusurile si Ceva fin de la Delaco, apoi incepem sa framantam adaugand treptat margarina topita pana terminam. Daca mai este necesar adaugam lapte sau faina (este importanta calitatea fainii). Framantam pana obtinem un aluat elastic, bun de intins. Cand terminam cu framantatul acoperim castronul cu un servet curat si lasam sa creasca o ora.

Apoi rupem din aluat cate o bucata cat un mar mai mare si cu sucitorul facem un cerculet cat mai subtire, apoi cu un cutit impartim cercul in 4 parti obtinand astfel 4 triunghiuri. Fiecare triunghi il impartim in alte patru parti. Incepem sa modelam cornuletele incepand de la baza catre varf. Apoi le asezam in tava unsa si tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou batut, le lasam sa mai creasca 15 minute, apoi le introducem in cuptorul incins la 180 grade. Cand cornuletele s-au rumenit frumos sunt gata pentru a putea fi servite.

Pofta buna, ca aveti la ce!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cornulete sarate cu Ceva Fin de la Delaco" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (49)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

CHEC APERITIV CU PUI, ȘUNCĂ, CIUPERCI ȘI LEGUME

Postat de panacris

CHEC APERITIV CU PUI, ȘUNCĂ, CIUPERCI ȘI LEGUME

Pieptul de pui se taie felii subțiri de cca. 1 cm grosime, apoi se pun într-un castron, se condimentează cu 2 linguri de vin, sosul de soia, mălaiul și mirodeniile, apoi se lasă la...

Citeste continuarea

Tarta cu zucchini

Postat de Ela68

Tarta cu zucchini

1. Spalam zucchini, ii stergem si ii taiem felii subtiri, de aceeasi grosime.  2. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.12.2013, 21:08
Babi, ce bunatati ai facut!
la 22.12.2013, 21:10
Reteta este si in caietul meu,Babi))
la 22.12.2013, 21:10
Bunatati noi si totusi vechi sunt deodata cu mine cu mici imbunatatiri dar sunt tare tare bune pup Valclaudia mine o sa fac ceva foarte bun
la 22.12.2013, 21:11
Cat de faine sunt. Bravo Babi
la 22.12.2013, 21:13
grozave cornulete

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking